Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаГрадоначалникът на Дупница П. Дангов изгони през вратата съветничката от „Глас народен“...

Градоначалникът на Дупница П. Дангов изгони през вратата съветничката от „Глас народен“ Гичка Михайлова

  • Михайлова: Исках да разговарям с него за хидроложкия сондаж в Бистрица, той ме наруга

  • „Геосервизинженеринг“ оттегля техниката, дава общината на съд за неизпълнение на договора и пропуснати ползи и неустойка

Кметът на Дупница Първан Дангов изгони общинската съветничка от „Глас народен“ Гичка Михайлова. Във вторник тя излезе с декларация към жителите на общината, в която разказва за случилото се. Михайлова е била наругана от Дангов при опит да влезе в кабинета, за да разговаря с него за сондажа за минерална вода в село Бистрица. В обръщението си съветничката съобщава, че сондажът е спрян по нареждане на кмета от м. януари. В отговор на това на 5 март фирмата изпълнител „Геосервизинженеринг“ – Асеновград, е решила да оттегли техниката си и ще заведе иск срещу община Дупница за едностранно прекратяване на договора и пропуснати ползи.

„При опита ми за среща по наболялата тема „Сондаж в Бистрица“ бях наругана и изгонена лично от кмета Дангов, и то пред вратата на кабинета му. Дори не ме допусна да вляза вътре и не ми даде възможност да говоря с него. Не ме изслуша, защо искам да ме приеме и да чуе каква е причината да търся разговор с него. Той се отнесе грубо и неуважително с мен. Аз го потърсих въз основа на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет – Дупница, спрямо чл.18, т.2 и т.4, който ми дава право да получавам информация, която да използвам в правомощията си като законно избран общински съветник. Но уви, явно кметът е над всички ни, избрани с вашите гласове. Явно предизборната му заявка, че ще бъде кмет на всички, вече не е актуална“, казва съветничката.

Гичка Михайлова риторично попита своите съграждани, какво би се случило, ако някой от тях поиска среща по наболяла тема, след като градоначалникът отказва разговор с общински съветник.

Първан Дангов

„До сега водих тиха дипломатична политика относно завършването на хидрогеоложкия сондаж в село Бистрица, който е важен за развитието на селото ни и като цяло за развитието на туризма на територията на община Дупница. След като направих лично проучване и проведох няколко разговора, включително и с управителя на фирмата изпълнител, реших да предприема действия за защита на интересите на жителите на община Дупница и в частност на жителите на село Бистрица. Сондажът е спрян по нареждане на кмета Дангов с писмо от 12.01.2024г., изпратено до фирмата изпълнител. Причината, която е посочена, са неблагоприятни климатични условия /зимен сезон/. Смятам за необходимо да ви уведомя, че поради своеволията и едноличните решения на кмета Дангов, фирмата изпълнител към днешна дата /05.03.2024г./ е решила да оттегли техниката си и е предприела крайни действия, като е упълномощила адвокатска кантора, която да заведе иск срещу община Дупница за едностранно прекратяване и не изпълнение на договора, както и за пропуснати ползи, докато скъпоструващата техника и персонал стоят два месеца, без да работят“, посочва Михайлова.

В заключение общинската съветничка посочва: „Освен, че кметът Дангов заради личните си амбиции за реваншизъм не позволява хидрогеоложкият сондаж да бъде завършен, лично ще допринесе за загубата на едно дело срещу община Дупница и ще натовари бюджета на общината с изплащане на съдебни разходи, хонорари на адвокати, неустойки по изпълнението на договора, глоба за прекратяване на договора, направени непредвидени разходи от фирмата изпълнител, пропуснати печалби и ползи“.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular