Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДупницаДвама побойници с условни присъди

Двама побойници с условни присъди

38-годишният дупничанин Иван Г. бе признат за виновен от дупнишкия съд за закана за убийство и за нанасяне на средна телесна повреда. С дървена тояга той налагал Ц.В. и се заканвал с думите: „Първо ще изчезнат кравите, а после и ти, и началникът ти! Ще извадя с два пръста сърцето на началника ти, а след това и на тебе!“

Съдът му определи едно общо наказание от 1 година лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години. Съдът призна и подсъдимия Асен Г. /на 40 години/ за виновен за нанасяне на средна телесна повреда на Ц.В. като съизвършител с Иван Г. На него е наложено наказание “лишаване от свобода” за срок от 1 година, което на основание чл. 66, ал.1 от НК се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Иван трябва да плати на пострадалия 2000 лв. обезщетение.

Искът за разликата до претендирания размер от 6000 лв. се отхвърля като неоснователен.

РС – Дупница осъжда подсъдимите да платят на пострадалия сума в общ размер на 5000 лв., представляваща обезщетение за причинени неимуществени вреди. Искът за разликата до претендирания размер от 12 000 лв., както и за останалите увреждания, се отхвърля като неоснователен.

Подсъдимите са осъдени да платят и разноските по делото.

Присъдата подлежи на обжалване и/или протест пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular