Самоков пребори Банско и Сапарева баня за приза „Община за планински туризъм”

Община Самоков спечели приза „Община за планински туризъм” на четвъртите Годишни награди в туризма – 2019 г., организирани от Министерството на туризма.
Наградите бяха връчени на стилна церемония в залата на ЦДНА. Отличените участници в конкурса бяха разделени в шестнадесет категории. Призьорите бяха определени в онлайн вот. Община Самоков спечели в категорията „Община за планински туризъм”, където се конкурираше с Банско, Чепеларе, Петрич и Сапарева баня. Наградата получи зам.-кметът Люба Кленова от големия български гимнастик Йордан Йовчев. Победителите в Годишните награди в туризма получиха статуетка, изобразяваща символа на красотата на България и запазената марка на конкурса – българската роза, изработена от Димитър Германов специално за церемонията.

Водещи на събитието бяха актьорите Юлиан Вергов и Лили Маравиля. Участие в церемонията взеха председателят на 44-тото Народно събрание Цвета Караянчева, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, министър-председателят на България в периода 2001-2005 г. Симеон Сакскобургготски, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, спортистите Йордан Йовчев и Кубрат Пулев, министри, народни представители и др.