Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаДенис Димитров и Борислава Борисова от Херея (Кюстендил) се окичиха с бронз...

Денис Димитров и Борислава Борисова от Херея (Кюстендил) се окичиха с бронз на Мултиевропейските игри по таекуондо

Денис Димитров и Борислава Борисова спечелиха бронзови медали, съответно в категории 63 и 62 килограма на Мултиевропейските игри по таекуондо, което се проведе в София. Това съобщиха от Таекуондо клуб Херея – Кюстендил.

Денис “Рицаря” Димитров все още е юноша, роден е 2005 година, а участва на два G турнира при мъжете. След среброто в Швеция с 4 победи и минимална загуба от европейския шампион от Италия Денис Барета, победата над един от най-титулованите таекуондисти на европейското първенство в Манчестър – португалеца Руи Браганца, сега Димитров преодоля изключително неудобния противник от Гърция и шампиона на Африка за мъже за 2021 година – тунизиеца Фарес Бухемай. В  полуфиналите умората и придружаващите контузии си казаха думата и възпитаникът на Ангел Кричев и на Станимир Лазаров отстъпи пред третия в света Йорданис Константинидис от Германия.

Дупничанката Борислава Борисова (в категория 62 килограма) също се поздрави с отличие – бронзово, като победи силни състезателки на Полша и Украйна и загуби минимално от поставената под номер 1 състезателка от Сърбия – Наджа Савкович. Борисова  имаше шанс за победа до самия край, но в крайна сметка отстъпи пред елитната сръбкиня и се “задоволи” с бронз.

След тези успехи двамата се класират директно за европейското първенство до 21 години по-късно тази година, предаде БНР.

Емилия Тасева, Цветан Якимов, Добриана Коцакова, Ларен Райчева и Вероника Жечева също дадоха всичко от себе си, но този път не успяха да стигнат до мачовете на отличията.

RELATED ARTICLES

Most Popular