Friday, May 3, 2024
HomeРегионПерникДесетокласник от Перник спечели златотоот националната олимпиада по география

Десетокласник от Перник спечели златотоот националната олимпиада по география

 Над 120 ученици от цялата странамериха сили на финалния етап на юбилейната 20-та Национална олимпиада по география и икономика.

От област Перник се класира единствено Георги Емилов Колев, ученик от XА клас от ПМГ „Христо Смирненски“ с ръководител старши учител по география и икономика Румен Симеонов.

„С гордост можем да съобщим, че той спечели първо място в своята възрастова група с резултат от 209 точки, като успя да изпревари с 5 точки втория в класирането представител на НПМГ “Акад. Л. Чакалов” – София. Златният му медал бе връчен от г-жа Емилия Лазарова, заместник-министър на образованието и науката.

Георги Емилов е възпитаник на гимназията от V клас. Избран е и в разширения национален отбор по география и икономика, който започва подготовка за 20-та Международна олимпиада по география. Тя ще се проведе през август 2024 г. в Дъблин, Ирландия. Пожелаваме му да се присъедини към националния тим, което е най-логичното нещо след спечеления златен медал на националното равнище, и да представи достойно България, Перник и Природоматематическа гимназия “Христо Смирненски”.

Пожелаваме на Георги и г-н Симеонов много здраве, късмет и бъдещи успехи!“ – споделят от учебното заведение.

RELATED ARTICLES

Most Popular