Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионБобов долДоизграждат новата черква в Бобов дол

Доизграждат новата черква в Бобов дол

Започва доизграждането на новата черква в Бобов дол. За предстоящите строителни дейности са осигурени над 270 000 лв. От общината търсят изпълнител на строително-монтажни работи.

Обявена е обществена поръчка на стойност 269 904 лв. без ДДС. Избраният изпълнител трябва да извърши не само строителните дейности, но и да достави и монтира и обзавеждането. Фирмата ще се ангажира с доставката на иконостас с дърворезба, на иконите от царския и апостолския ред, на горно място, проскомидийна ниша, доставка и монтаж на стасидии с подиуми с дърворезба от парен бук, доставка на владишки трон с дърворезба. Покривът ще бъде от масивна плоча, върху която ще има PVC фолио, става ясно от документацията. Оферти или заявления за участие могат да се подават до 22 февруари, а отварянето на документите е на 23 февруари.

Строителството на православния храм „Успение на Пресвета Богородица” започна преди 16 г. – през 2007 г., но бе преустановено и сградата все още във фазата „груб строеж”. Църквата се намира в центъра на миньорския  град и се строи от общината. След довършването на строителството Бобов дол ще разполага с втора православна черква.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular