Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупница(ОБНОВЕНО) Дупница е на крак! Продължава издирването на 17-годишната Ивана

(ОБНОВЕНО) Дупница е на крак! Продължава издирването на 17-годишната Ивана

Продължава издирването на 17-годишната Ивана Георгиева от град Дупница. Тя е в неизвестност от 22 февруари. Служителите на полицията са предприели незабавни оперативно-издирвателни действия.

Ивана била на училище в четвъртък. След края на учебния ден оставила телефона си в класната стая и оттогава е забелязвана няколко пъти на камерите на хранителен магазин. Това обясни в ефира на „Събуди се” кметът на града Първан Дангов. „Проблемно дете е в семейството, консултирана е с лекар”, така градоначалникът отговори на въпроса дали момичето има психически проблеми.

Изграден е оперативен щаб за координиране на действията по издирването в РУ на МВР Дупница. В екипите са включени освен служители на областната дирекция, доброволни от ДФ към Община Дупница, ППС и служители на жандармерията.

Издирвателните действия се осъществяват на територията на Дупница и съседните села. В търсенето са ангажирани и всички кметове на населените места в общината. Обходени са селата Пиперево, Блатино, Бистрица, Яхиново и др.
Цяла нощ доброволци и полиция обхождат различни местности в търсене на изчезналата Ивана. Сред опроверените маршрути са района около „Топлата вода” в местността „Кършия”, индустриалната зона за Дупница и кв. „Ценеви”, полето в посока местността „Бинека”, районът около „Прогона” и много други.

Служители на полицията и жандармерията обхождат и района на Гробищния парк на града, в търсене на следи от изчезналото момиче.

Десетки доброволци от рано сутринта в съботния ден се събраха в квартал „Ценеви”, където последно Ивана е видяна. В близката индустриална зона момичето е засечено в петък на една от камерите. На кадъра се вижда, че тя е съблякла връхната дреха си дреха и е по потник. В ръката си държи шише с минерална вода.
„Полицията обикаля денонощно. Проверяваха се даже къщи и дворове наоколо, до момента обаче не сме чули да са попаднали на следа”, разказаха продавачки от района. По думите им на камерите се виждало, че момичето се крие.
„Когато минавали хора детето се шмугва и изчезва от камерата, впоследствие, след като отминат, фигурата отново се появява. Явно се страхува и се крие от хората”, коментират живеещи и работещи в  района.В издирването на 17-годишната Ивана участват още мотористи, хора с високопродими автомобили, АТВ и следови кучета на полицията и ПСС. Използват се термокамери, дрон и специализирана техника.
Разпитани са всички близки и преподаватели от Тютюневия техникум, съученици на Ивана и съседи.

RELATED ARTICLES

Most Popular