Sunday, May 5, 2024
HomeРегионДупницаДупничанинът Иван Ясенов е все по-близо до титлата в Либия

Дупничанинът Иван Ясенов е все по-близо до титлата в Либия

Волейболният статистик получи солидна лична премия от местен бизнесмен

Дупничанинът Иван Ясенов записа поредния си успех в своята богата визитка. Успешният волейболен статистик, който този сезон вече се подвизава и като помощник-треньор, е все по-близо до това да изведе гранда „Ал Ахли“ (Либия) до титлата в местната лига. Той направи това само около месец, след като се присъедини към новия си клуб.
Иван Ясенов показа своите тактически умения в драматична ситуация за състава си. „Ал Ахли“ губеше с 0:2 гейма от прекия си конкурент за титлата – „Суахли“, когато дупничанинът направи няколко промени в подреждането на отбора си.

Отборът на „Ал Ахли“ ликува след поредната си победа.

Рокадите доведоха до крайния успех и така тимът му стана победител в първата шестица, без дори да допусне загуба. „Суахли“ е седемкратен шампион на Либия, като интресното е, че златните медали на клуба са спечелени през последните 7 години (2013-2020) и родният треньор има възможност да прекрати хегемонията на съперника.
Освен спортна радост, победата на „Ал Ахли“ донесе и материална награда за Иван Ясенов. За добрата си работа като предводител на клуба той получи и солидна лична премия от местен бизнесмен, който е един от най-запалените фенове на клуба.
В сряда дупнишкият специалист ще изведе отбора си срещу „Асария“, а на следващия ден ще се изправи отново срещу „Суахли“. При победи Иван Ясенов ще добави поредната си титла в своята пълна с медали витрина.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular