Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПерникКметът на Перник предлага онлайн обучение за учениците от 5-ти до 12-ти...

Кметът на Перник предлага онлайн обучение за учениците от 5-ти до 12-ти клас

11 педагози от града са с коронавирус

Учениците от 5-ти до 12-ти клас в община Перник да преминат на дистанционно обучение за срок от две седмици предлага кметът Станислав Владимиров. Предложението ще бъде направено официално на заседанието на областния оперативен щаб в четвъртък.
Кметът Станислав Владимиров заяви, че през последните дни е получил много SMS-и, обаждали му са се и много родители, разтревожени от растящия брой заболели в страната, включително и в Перник.
“Попитаха какви мерки ще се предприемат в тази посока. Аз им казах, че на областния щаб, представители на община Перник и аз респективно , ще предложим учениците от 5-ти до 12-ти клас да преминат за две седмици в онлайн обучение. Всички експерти казват, че новият щам, който в момента върлува и в България е много по- лесно преносим, особено сред младите хора. Мнението на експертите е, че това ще бъде една мярка, която най- малкото ще намали тежестта върху по- високата заболеваемост и тежестта върху болниците”, каза кметът. С положителни проби за коронавирус са 11 педагози и трима ученици в Перник, съобщиха от Регионалното управление на образованието. Учителите са от девет училища.
Карантинирани са съучениците на едно от заболелите деца, тъй като останалите се обучават в електронна среда.
Заради COVID-19 на близки и роднини под карантина са 15 ученици.
През последното денонощие в община Перник са регистрирани 64 нови случая на COVID-19.
RELATED ARTICLES

Most Popular