Monday, May 6, 2024
HomeРегионДупницаДупничанката Елеонора Божилова стана директор на годината

Дупничанката Елеонора Божилова стана директор на годината

  • СБУ награди шефката на ЦДГ №4 с плакет и грамота за социално партньорство

Директорката на Целодневна детска градина №4 „Детелина” в Дупница е отличена от Синдиката на българските учители. Елеонора Божилова получи награда от миналогодишния национален конкурс „Директор на годината“ като най-добър социален партньор на СБУ. Божилова е удостоена с плакет и грамота.

Наградената директорка с колегите си

„Преди няколко дни ми изпратиха отличието, тъй като заради пандемията нямаше официална церемония. Наградата е за доброто ни партньорство със синдиката през миналата година и за успехите, които сме постигнали в резултат на съвместната ни дейност. Признанието е за партньорството по отношение на колективното трудово договаряне и спазването на трудовото законодателство. Това е признание не само за мен, а за целия екип на детската градина. Ние работим добре и с община Дупница като партньор. Общината направи немалко като материална база. Това помага на екипа ни, който е изключително професионален, да работи още по-добре с децата. Наградата ме мотивира така, както ме мотивира всяко едно постижение. Дава ми увереност”, каза за „Вяра” наградената директорка.

„Работата ми като учител ми носи удовлетворение. Децата ми дават радост, енергия, емоция, жизненост. Учителите имаме щастието да сме близо до децата, които са абсолютно чисти, невинни и лъжата и измамата им са чужди. Удовлетворена съм, че изживяваме техните емоции, че можем да им дадем нещо от себе си, да им помогнем, да им покажем правилната посока”, посочи Елеонора Божилова.

Наградата

Елеонора Божилова е завършила предучилищна и начална училищна педагогика в ЮЗУ-Благоевград, има и магистратура по образователен мениджмънт. Работи като учител от 2007 г., а от 2018 г. оглавява градина „Детелина”, която има филиал и в село Бистрица. В градината се обучават 210 децата, а персоналът е от 34-ма учители и помощник-възпитатели.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular