Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПетричДържавата влиза във владение на НСБ „Цар Самуил“ - Петрич

Държавата влиза във владение на НСБ „Цар Самуил“ – Петрич

Държавата отново влиза във владение на НСБ „Цар Самуил“, Петрич, съобщиха от община Петрич. Това бе обявено пред кмета Димитър Бръчков и на част от спортната общественост министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев, който е на посещение в Петрич.
Министър Василев успокои, че отдаването на този имот ще се прецизира, защото има различни варианти. Те предстои да се обсъдят, но задължително ще се мисли за спортните клубове. Радостин Василев каза, че спортните имоти трябва да се ползват целесъобразно и по предназначение, намеквайки че е бил запознат с проблемите през годините с базата в Петрич. Министърът посочи, че е провеждал разговори и срещи с общинското ръководство и с ръководството на ОФК „Беласица“, а срещата е организирал лично с всички страни по въпроса.
Кметът Димитър Бръчков благодари за срещата и изрази надежда за 100-годишния юбилей на отбора Общината да бъде стопанин на стадиона. „Ще помагаме на отбора, за да играе мачовете си на този терен“, обеща министър Радостин Василев и очерта възможности за кандидатстване за финансиране.
В Петрич с министъра бе придружен от заместника му инж. Владимир Харизанов и изпълнителния директор на Национални спортни бази Венцислав Петков.

Над 200 души – верни привърженици на ФК Беласица – бяха заели местата си по трибуните на стадион Цар Самуил. Преди да се яви пред феновете, Василев и придружаващите го длъжностни лица, направиха оглед на административната сграда и помещенията, ползвани от граждани за рехабилитация. Веднага след това Министър Василев се спря пред феновете и проведе откровен разговор във връзка с бъдещето на НСБ Цар Самуил. По категоричен начин той заяви пред кмета Димитър Бръчков, присъстващите фенове и футболистите от ОФК Беласица, че докато е министър, ще направи всичко възможно базата да започне да се реновира и да стане такава, каквато е била преди години, когато Комитите са се радвали на любимия си тим.,т.е. да се ползва по предназначение за спортни цели.
Василев уточни, че вариантите са два – първият е да се ползват терените от ОФК Беласица за тренировки и официални срещи, а хотелската част, ресторанта, лекарските кабинети и помещенията за лечение да останат за ползване от рехабилитационната болница. Вторият вариант е НСБ да остане изцяло за ползване от ОФК Беласица, както беше преди години. „Ако не остана министър за в бъдеще, ще продължавам да помагам на футболен Петрич и ще стана един от феновете на Бела”.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular