Saturday, May 4, 2024
HomeСкоростиЕксклузивният Maybach, построен за Кадафи, отново се продава. Този път в Москва...

Ексклузивният Maybach, построен за Кадафи, отново се продава. Този път в Москва и много скъпо

Луксозната кола Maybach 57S от 2010 г. беше пусната за продажба в Москва. Премиум автомобилът, който беше предназначен за бившия либийски президент Муамар Кадафи, вече привлече вниманието на специалистите миналата година. Сега уникалният модел беше докаран за първи път в Русия. За ексклузивният Maybach с пробег малко над пет хиляди километра продавачът поиска 120 милиона рубли, което се равнява приблизително на 1 846 400 евро, по текущия обменен курс.
За първи път за продажбата на този Maybach 57S стана известно през януари миналата година. Тогава продавачът от Холандия разказа, че ексклузивното купе е изготвено от специалисти от студиото Xenatec по поръчка на Кадафи. Либийският революционер трябваше да получи колата в края на 2011 г., но през октомври същата година Кадафи беше убит. Първият продавач оцени купето с пробег под три хиляди километра на 962 000 евро.
Сега двуцветният “Maybach” с кожен салон, изработен в бежови тонове, се озова в Русия. Според описанието купето е изминало 5 300 километра от миналата година. Под капака на двувратия автомобил се намира шестлитров V12 бензинов двигател, чиято мощност е увеличена до 612 конски сили. Експерти казват, че са построени само от 10 до 20 броя такива наточени купета. Въпросният автомобил е със сериен номер 004./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular