Friday, May 3, 2024
HomeКриминалниЕкшън в Петрич! Фенове биха футболисти, българският Матераци с разбит нос

Екшън в Петрич! Фенове биха футболисти, българският Матераци с разбит нос

  • Играчи на “Беласица” спасиха съдията Иво Андреев, тъчреферът отнесе ритник

Фенове от Петрич белязаха с грозни сцени завръщането на публиката по българските стадиони. На стадиона в южния град се разиграха грозни сцени след мача между „Беласица” (Петрич) и „Балкан” (Ботевград), завършил наравно 3:3. Петричките футболисти не успяха да спечелят три ценни точки, което намалява шансовете им за атакуване на първото място в Югозападната трета лига, и това отприщи гнева у част от феновете.

Веднага след последния съдийски сигнал 15-20 привърженици на “Беласица” нахлуха на пистата и нападнаха играчи на гостите. Най-много пострада Симеон Иванов-Матераци, чийто нос беше разбит. Освен юношата на „Левски”, удари получиха голмайсторът на „Балкан” Емил Колев, капитанът Петър Василев и нападателят Калоян Бонев.

Съдията Иво Андреев се отърва благодарение на играчите на „Беласица”. Единият тъчрефер Калоян Кацаров обаче беше изритан от фен.

Именно футболистите на Симонович и ръководството на домакините са в основата да няма по-сериозни ексцесии, тъй като около 10-те стюарди не успяха да се справят сами, отбелязва gong.bg. Играчите на „Балкан” дори бяха затворени в някои от помещенията на хотела, който се намира в сградата, където са и съблекалните. Те останаха, докато не дойде полицията, за да изведе феновете на „Беласица”, които до този момент продължаваха да търсят саморазправа. Нещо, което делегатът Атанас Петкашев от Благоевград трябва да е описал и сега предстоят тежки наказания. Накрая полицейски кордон изведе автобуса на „Балкан” до пределите на Петрич и играчите на гостите отпътуваха спокойно за Ботевград.

С една точка срещу „Балкан” „Беласица” стопи шансовете си за първо място

RELATED ARTICLES

Most Popular