Thursday, May 9, 2024
HomeСкоростиЕто как ще изглежда новият Tiguan

Ето как ще изглежда новият Tiguan

Настоящото поколение на Volkswagen Tiguan е на пазара от близо седем години и логично германците вече разработват ново поколение на популярния кросоувър. Изцяло променената модификация бе засечена няколко пъти от фотошпиони, но ето, че сега за първи път се появява и официална снимка от Volkswagen. За съжаление, германците не разкриват изцяло дизайна на кросоувъра, като тук също виждаме обилна доза камуфлажни елементи. Премиерата е насрочена за тази есен, а първите доставки се очакват в началото на следващата година.

Новият Tiguan е базиран върху MQB Evo платформа, подобрена версия на настоящата архитектура. Кросоувърът вече е по-дълъг с 32мм достигайки 4.55 метра, докато междуосието остава 2.68 метра. Височината също е пораснала с 5мм и вече достига 1.64 метра. Ширината остава непроменените 1.94 метра. Това са размерите на стандартния модел, тъй като в момента се предлага и по-дълга версия, която може и да изчезне при следващото поколение. От Volkswagen казват, че увеличените размери се отразяват и на мястото в интериора, и обема на багажника.

По отношение на дизайна или поне това, което можем да видим от него отличаваме по-облите форми на кросоувъра, които напомнят тези на ID. моделите. Предните светлини използват опционалната технология HD Matrix, която включва над 19 хиляди микро LED елемента, които могат да осветят пътя на разстояние над 500 метра.

VW не съобщава нищо за задвижванията, но твърди, че третото поколение на Tiguan отново ще се предлага с бензинови, дизелови и хибридни задвижвания. Мощността на плъг-ин хибрида ще варира от 201 до 268 конски сили, като същевременно ще предлага електрически пробег до 120 километра и стандартно зареждане с постоянен ток. Както и досега, Tiguan ще се предлага в конфигурации с предно задвижване и 4х4./ fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular