Thursday, May 2, 2024
HomeРегионДупницаЕ. Гущеров: В Дупница вече официално има диктатура, решенията се взимат от...

Е. Гущеров: В Дупница вече официално има диктатура, решенията се взимат от еднолично

Съветникът от ГЕРБ призова колегите си в местния парламент да бламират стила „Бордицио”

Часове преди извънредното заседание на Общинския съвет в Дупница за отдаване сградите на „ВиК-Дупница” на „Кюстендилска вода”, съветникът от ГЕРБ  Емил Гущеров  направи коментар за прийомите на управление, демонстрирани от кмета Първан Дангов.

Колоритният местен политик се обяви срещу своеволията на управленеца, който ежедневно погазва изпълнението на решенията на Общински съвет. Както е известно, ОбС-Дупница даде мандат на кмета да гласува за напускане на водната асоциация и да не приеме бюджета, но кметът отказа да изпълни решението местния парламент и гласува точно обратното.

Градоначалникът Първан Дангов изтъкна мотивите си на пресконференция и категорично даде да се разбере, че не се притеснява от факта, че ще му бъде искана оставка.

От своя страна Гущеров призовава в Дупница да се премине към  режим на управление под формата на диктатура. Ето какво написа в социалните мрежи той, публикуваме без редакторска намеса:
„В Дупница вече официално има диктатура.
Няма зачитане на мнения, няма решения на Общински съвет. Има само еднолично управление и вземане на решения от човека, който размаха клещите за кастриране Бордицио.
Съвсем сериозен съм вече.
Да не зачиташ мнението на Общински съвет-Дупница е едно, но да откажеш да изпълняваш решения е вече съвсем друго. Но самозабравилият се управленец се има за човек над Закона. Нищо, че постоянно в словоблудствата му използва „…така е по Закон“. Той самият се е взел за Върховен Закон, за Кмет-Конституция, за Управленец-Град.
Ще припомня случаят с решението на Общински съвет, сондажът в село Бистрица да бъде обявен за проект от първостепенно значение за развитието на общината. Решение: Сондажът да продължи. Само часове по-късно, още на следващата сутрин, изпратените от Самозабравилия се юристки се явяват на срещата с ясните указания – прекратяване. Да, прекрати развитието на града, бизнес-нишите, които се отваряха, сложи кръста на туризма.
И на пресконференцията в петък, със самозадоволно изражение обяви гордо, че е гласувал „За“ по всички точки от заседанието на акционерите на „Кюстендилска вода“. Заседание, за което той получи мандат да гласува „Против“ с решение на Общински съвет-Дупница. Забележете пак – Решение на Общински съвет! Но Самозабравилият се, си гласува каквото той си иска, както си иска и както му пука на него. А че ще му се иска оставката – показа нагло, че не му пука. Все пак ще направя една вметка. Общински съвет се избира от гражданите, представлява гражданите от различните партии, и е гласът на гражданите. Да де, ама не. За фена на кастрационните клещи, институцията Общински съвет и вменените му задължения са явно една излишна досада, а той е всичкознаещ, всичкоможещ и всичкоразбиращ.

Неуважението към ОбС не е пренебрежително отношение към състава му. Това е отношение към всички граждани на община Дупница!
И явно дойде моментът да се обърна с апел към кандидатите за европейски парламент и бъдещето Народно събрание.
Започнете работа по начина на управление в Дупница и го променете официално на диктатура. Премахнете Общински съвет, премахнете изборите за местен парламент, дайте всички права на Самозабравилия се. Няма нужда гражданите да имат права, глас и мнение. За Дупница да бъде създадена специална глава в Конституцията, където да има един член, а именно: Кметът на Дупница има всички права над всички и всичко – да коли, да беси, да решава, да унищожава! Точка!!!
А сега сериозен апел и към колегите от Общински съвет-Дупница.
Уважаеми колеги,
Докога ще търпим това унижение към институцията Общински съвет, както и към гражданите, които са ни гласували доверие?! Докога?
Крайно време е Самозабравилият се да бъде поставен на мястото си. В тази връзка, най-отговорно предлагам от тук насетне, на всички негови входирани докладни да усети силата на гражданите. Не мисля, че трябва да продължаваме, както досега. Крайно време е да се предприемат по-драстични мерки и някой да усети силата на демокрацията, а не простотията от знака, който подаде с клещите Бордицио.
Защото нормалността трябва да се върне в Дупница!“, написа Гущеров.

RELATED ARTICLES

Most Popular