Thursday, May 9, 2024
HomeСкоростиЗадава се нова генерация Honda Civic Type R

Задава се нова генерация Honda Civic Type R

 

По случай 50 години от производството на първия Civic, от Honda обявиха дата за представяне на най-новия спортен вариант на модела. Дори и в единадестата си генерация, Type R ще продължи да бъде с 4 цилиндъра, бензин, турбо и мощност от над 300 к.с.
Honda вече представи единадесетото поколение на Civic като седан и хечбек и вече е на пазара в САЩ и Европа. Новата Honda Civic отново ще се прадлага и във вариант Type R, което се знаеше отдавна, но сега вече има и премиерна дата. Новата Honda Civic Type R ще бъде представена на 21 юли 2022 г. Точно 50 години след пускането на пазара на първия Civic и 25 години след пускането на пазара на първия Type R. Той обаче ще бъде наличен за клиентите чак в началото на 2023 г.
Широки калници


Основата за новия Type R е хечбек вариантът, а според тийзъра, следата на автомобила е видимо разширена. 20-цоловите джанти остават като основен акцент. Зад тях можете да видите спортна спирачна система Brembo с червени апарати. Новата предна броня с голям преден сплитер и радиаторна решетка с форма на диамант показват спортната насоченост. Отзад отново правят впечатление изпускателните тръби. Също като при предшественика, те са три на брой, като централната е доминираща, а двете странични са по-малки. Не може да пропуснете и огромният спойлер в задната част на автомобила, който бе така характерна черта при предшественика, а дифузьорът завършва спортния облик на колата.
Все още с 4 цилиндъра


Сърцето на новия Civic Type R трябва да остане двулитровият четирицилиндров турбо бензинов двигател. Последният генерира 320 к.с. и разполага с 400 Нм максимален въртящ момент. С оглед ожесточената битка за надмощие в този клас, новото поколение може леко да се подобри в графа мощност. Има слухове за около 20 к.с. отгоре. Няма признаци за електрификация – Type R би трябвало да е последната нова Honda, която излиза на пътя без електрическо подпомагане. Остава с предно предаване и вероятно и с механична шестстепенна скоростна кутия. За интериора очакваме отново спортни седалки и обичайните спортни аксесоари./ ams.bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular