Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионКюстендилЗайците на кмета Румен Веселинов взеха акъла на кюстендилци, Милен Андонов: Отглеждам...

Зайците на кмета Румен Веселинов взеха акъла на кюстендилци, Милен Андонов: Отглеждам гълъби от 40 години

Стотици гълъби, папагали, кокошки и зайци дефилираха на възобновената изложба на гълъбовъдно дружество “Руен” в Кюстендил

 

Дворът на Старото Второ училище, както е известно в Кюстендил, бе изпълнено със стотици гълъби, папагали, кокошки, зайци и други интересни и красиви животни, по време на възобновената изложба базар на гълъбовъдно дружество “Руен” в Кюстендил.

В града под Хисарлъка в проявата се включиха участници от Кюстендил и региона, Перник, Благоевград и други близки населени места.

Различни пернати животни можеше да се видят.

“Изложбата се организираше допреди 5 години, след това имаше прекъсване, сега я възобновяваме и смятам през два месеца да я организираме оттук насетне. Атракцията определено са зайците на Румен Веселинов, кмет на село Богослов, които впечатляват с огромните си размери”, каза председателят на гълъбовъдно дружество “Руен” Милен Андонов, който заема този пост от близо три години, но отглежда гълъби от почти 40 лета. По негови думи точно този сезон гледането на гълъби е най-трудно, тъй като се преобличат и са податливи на болести.

Милен Андонов

“Целта на подобни прояви е и млади хора да се запалят по отглеждането на пернати. Аз лично отглеждам гълъби от близо 40 години без прекъсване, правя го за удоволствие, птиците ме разтоварват”, допълни още Андонов.

Зайците на кмета на Богослов

Йордан Стайков от кюстендилското село Скриняно отглежда гълъби и кокошчици от дете. Вече като по-голям – папагали и канарчета. На изложбата базар се представя с декоративни кокошчици, гълъби, смеещи и диамантени гугутки и папагали – корели и вълнисти.

Твърди, че отглеждането им не е трудно и го прави с голямо удоволствие.

RELATED ARTICLES

Most Popular