Thursday, May 2, 2024
HomeРегионКюстендилНад 150 туристи играха хоро около пирамидата при село Жеравино

Над 150 туристи играха хоро около пирамидата при село Жеравино

Силвия Михова от Кюстендил: Българи, сърби и македонци не спряха да се усмихват

Планинарите разиграха томбола, премениха се в юбилейни тениски

 

Над 150 туристи от България, Сърбия и Македония за поредна година се срещнаха на пирамида 106 при село Жеравино в Чудинската планина. Това е най-западната точка на България и триграничната точка на трите държави. С развети национални знамена в геометричния център на Балканския полуостров се срещнаха приятели, завързаха се нови запознанства, направиха се стотици снимки за спомен. По традиция, където и да отидат, туристите се хващат на хорото, като този път кръшни хора се извиха около пирамидата.

Българи, сърби и македонци се хванаха на хорото около пирамида 106.

Сред красивата панорама бе разиграна томбола и печелившите получиха атрактивни туристически аксесоари и юбилейни тениски, предоставени от Министерството на младежта и спорта и община Кюстендил.

Участниците в срещата с юбилейните тениски

„Трогателно бе как духът на дружеските отношения между нашите три съседски държави лъхаше от лицата и усмивките на всички присъстващи“, сподели Силвия Михова, секретар на туристическо дружество „Осогово“-Кюстендил.

Следващата съвместна проява между туристите от трите държави ще бъде на 10 и 11 ноември на ски курорта Бесна кобила. Първия ден ще се направи разходка около красивото Власинско езеро, а втория ден ще се изкачи връх Suplja padina /1868 м н.в./.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular