За пореден път! Братът на Бербатов спипан с кокаин и пуснат

Няма дрога в жилището му

Братът на футболната легенда Димитър Бербатов – Асен излезе на свобода. На 27 януари той бе задържан в ареста в Благоевград, след като полицаи установиха при проверка, че е шофирал автомобила си след употреба на кокаин.

Бербатов е дал за изследване урина, но не и кръв. Резултатите ще станат известни до седмица. При това положение показанията на теста “Drager Drug Check” не са валидни, а се взема предвид резултатът от изследването на урината, който е възможно да е отрицателен.

След като е бил спрян от пътните полицаи, е направен обиск на жилището му, но криминалистите не са открили наркотични вещества.

Това е поредният арест на Асен Бербатов. Преди 3 години той бе арестуван за незаконно държане и за разпространение на публично място на високорискови наркотични вещества. В района на магазин „Метро“ в Благоевград Асен разпространил на И. К. Б. 1,71 грама кокаин. В автомобил същият държал,  в съучастие с А. И. П., кокаин с бруто тегло 1,1 грама, както и канабис – 2,4 грама бруто тегло. В колата е открито и кристално светлокафяво вещество с тегло 0,7 грама, на което предстои да бъде установено съдържанието.

Преди няколко години Асен Бербатов бе осъден на една година и два месеца условно с 3-годишен изпитателен срок за разпространение на дрога. Той призна вината си и сключи споразумение с прокуратурата.

Асен Бербатов бе заловен също така през 2012 година да кара колата на жена си на първокласен път Е-79, а полицаите откриха в бебешкото столче на сина му кокаин, за което братът на Димитър Бербатов получи условна присъда. Преди това пък Асен Бербатов бе заловен да шофира автомобила си без книжка, заради което също бе осъден.