Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаИзлетя столът на Костадин Костадинов, шефът на ОбС в Дупница моли зам.-кмета...

Излетя столът на Костадин Костадинов, шефът на ОбС в Дупница моли зам.-кмета Бойко Христов за мир

Изнесени са мебели от кабинета на председателя на ОбС в Дупница Костадин Костадинов. Пръв в коридора на кметството е излетял столът на председателя.

Последвало е преместване и на други вещи, включително и кафе машина. „Не знам какво се случва и не знам какво точно е изнесено, но чух, че стават такива неща. Извън сградата на общината съм, пътувам извън града. Разбрах, че се случва нещо подобно, но когато съм на място ще мога да кажа със сигурност липсва ли нещо от кабинета. Звънях на секретарите към ОбС, но не ми отговарят. Не вдигат телефона, вероятно се страхуват. Утре като отида, ще видя и ще ви информирам и всичко ще се изясни”, сподели Костадин Костадинов.

На въпрос защо не покани журналисти, за да се види моментното състояние на кабинета, Костадинов съобщи, че не търси сензация и не иска допълнително да се нагнетява напрежение. „Вече достатъчно се прочухме с неприятни сцени. Това не е моят стил и не търсете сензации”, коментира още председателят на ОбС.

Той не знае по чие разпореждане летят вещите му из коридорите на кметството, но не отрече, че е провел разговор със зам.-кмета Бойко Христов. Той е отправил молба към него да влезе в ролята на медиатор и да придума кмета Първан Дангов, за да му върнат „поне стола и масата” и да продължи да работи нормално. Костадинов се надява до утре разумът да надделее и да завари работното си място в предишния му вид.

Действията в кабинета на Костадин Костадинов се развиват часове след като местните парламентаристи отхвърлиха внесеното предложение на съветника от Демократична България Николай Табаков за освобождаване на председателя. Случилото се обаче ясно показа, че кметът П. Дангов е загубил мнозинството в Общинския съвет.

Ситуацията предизвика гневна реакция от страна на градоначалника, който напусна заседателната зала, като преди това заяви, че оттук нататък между двамата с Костадинов има не само пропаст, но „зее огромна празнина”.

Минути по-късно, по неясни причини спря и токът в залата на местния парламент.

RELATED ARTICLES

Most Popular