Tuesday, April 30, 2024
HomeАктуално от днесИзстрадалото семейство Секулови се настани в новия им дом! Екипи на Спешен...

Изстрадалото семейство Секулови се настани в новия им дом! Екипи на Спешен Център и Пожарната оказаха съдействие при настаняването им

Екипи на Спешен център и Противопожарната служба в Дупница транспортираха до новия им дом семейство Секулови . За първи път през прага на ремонтираната къща преминаха дъщерята Хриси, майката Светла и бащата Христо. Заради тежкото здравословно състояние на момичето и влошеното здраве на майката се наложи оказването на лекарско съдействие.

Изключително драматични и прочувствени бяха първите минути на Секулови в новото им жилище. Сълзи се стичаха по очите на новодомците и всички доброволци, които неуморно работеха в продължение на няколко дни, за да могат да ремонтират старата къща и да настанят в нея изстрадалото дупнишко семейство. Там вече има кухненски бокс, баня и две стаи , в които семейство Секулови могат да живеят в нормални условия. След минутите на сълзи дойдоха и миговете на радост. Всички доброволци се наредиха около тях за обща снимка. Те получиха уверението, че няма да бъдат изоставени в трудностите и винаги ще могат да разчитат на помощ и подкрепа от платформата ”Приятели, помагайте-Лео Кадели”. Сред най-близките им помощници и в утрешните дни ще бъде кметът на Мламолово – Милчо Михайлов. Той е първият подал сигнал за тежката участ на сем. Секулови и необходимостта от помощ и съдействие. В качеството си на доброволец той работеше неуморно за реализирането на каузата в Дупница. „Благодаря на всички за добрата работа. Надявам се, че сем.Секулови ще живее вече малко по-спокойно и щастливо. Моля се за вас и се надявам усмивките да бъдат повече. Дано с помощта на Бога нещата да тръгнат в по-добра посока и да се нареждат към добро. Благодаря на доброволците, на кмета на Мламолово и на всички, които за пореден път помогнаха, за да се случат нещата и днес това семейство да има всичко най- необходимо за по-добър живот”, сподели развълнуван Лео Кадели.

Най-добри пожелания към семейството и благодарност труда на доброволците отправи и сърцатия Лукан, който съпътства и помага за реализирането на всяка една кауза на платформата. Той благодари на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев и председателя на ОбС Костадин Костадинов, които са помогнали с осигуряването на жилище и са съдействали за немалко организационни дейности, свързани с изпълнението на каузата.
Най-развълнувана от всички бе Хриси. Тя искрено благодари на всички за съпричастността и пожела здраве на доброволците. Младата жена трогна присъстващите с желанието й да подари плюшените си мечета на деца в нужда. Бащата Бай Христо с просълзени очи стисна ръка на Лео Кадели и го прегърна за благодарност. „Направихме за вас това, което бихме направили за нашите братя и сестри, дано сега си по-спокоен. Имаш работа, покрив за семейството си , имате всичко най-необходимо.Не сте богати, но ще живеете малко по-добре и по-спокойно”, успокои го албанецът, зарадвал стотици български семейства с добрините си.
Десетки доброволци останаха до късно вечерта на място. До последно се проверяваше електрическата инсталация и се свързваха електроуредите. Семейството ще разполага с кухненска печка, хладилник, отоплителни уреди, баня, мивка, легла, шкафове, дивани и специално легло за нуждите на Хриси. Грижа за тях поеха доброволци, съседи, както и медицинската сестра от Спешна помощ Нели Георгиева. Тя направи превръзка на крака на момичето, което страда от тежка форма на диабет.
Това ще бъде първата нощ в новия дом на семейство Секулови. Месечината огрява чистият им двор, в който вече има дори посадени зюмбюли. Вътре е светло и топло. Семейството е спокойно, а доброволците щастливи, че са сбъднали една голяма мечта- да дадат шанс за по-добър живот на едни изстрадали и добри хора.

RELATED ARTICLES

Most Popular