Thursday, May 2, 2024
HomeСкоростиПредставяме ви: Renault Austral

Представяме ви: Renault Austral

Renault Austral е наследникът на Kadjar. Пазарният му старт е през септември 2022 г.,
моделът има нов дизайн и модерна техника. Разгледахме автомобила отвътре!
Пазарен старт и цена: Austral сменя Kadjar през септември 2022 г.
Renault пусна ново поколение на своя компактен SUV. Още през септември 2022 г. новият модел ще бъде при търговците – но с ново име. Вместо Kadjar компактният SUV ще се казва Austral. Думата Austral идва от australis (от латински: южно) и е препратка към далечина, пътуване и подобни.
Цените на новия модел все още не са известни, но се очаква да бъдат подобни на тези на актуалния Kadjar.
Дизайн: актуалната линия на Renault става малко по-ръбеста за SUV-а
Дизайнът следва актуалната линия на Renault, но тук е изпълнен по-ръбесто. Отпред с характерната радиаторна решетка, както и с огромно лого на Renault и с C-образни фарове, със висока странична линия и тесни прозорци. Отзад освен спойлер на покрива, има C-образни задни светлини с LED-техника и 3D-ефекти.
С дължина от 4,51 метра Austral остава с размерите на Kadjar (4,49 метра), а техниката е от платформата на Renault-Nissan CMF-CD. Най-близък роднина на „французина” е Nissan Qashqai.
Вътрешно пространство: L-образен кокпит като в електрическия Mégane
Austral предлага пориятно място отпред и отзад. Отпред впечатление правят високата централна конзола и двата монитора на OpenR-Link-кокпита. Той ни е познат от Mégane E-Tech Electric. Двата монитора за уредите и за инфотейнмънт системата са разположени L-образно и в Austral. Мултимедийната система е разработена съвместно с Google и е базирана на Android.
Инфотейнмънт системата предлага голям брой услуги – например Google Assistant и Maps. Така можете да свържете безжично смартфон – чрез Android Auto или Apple CarPlay. Повечето функции се управляват посредством тъчскрийн, в кокпита почти няма бутони. Изключение прави само управлението на климатичната инсталация.
В Austral също има лайстна с бутони под вертикално разположения монитор на инфотейнмънт системата. Също както и електрическия Mégane, наследникът на Kadjar също е със скосен отгоре и отдолу волан.
Двигатели: само бензинови, топмоделът е хибрид
Дизеловите двигатели са зачеркнати от гамата на моторизациите, затова пък се предлагат различни – отчасти електрифицирани – бензинови агрегати. Базовият е 1,2-литров 3-цилиндров мек хибрид със 130 к.с. Над него е позициониран 1,3-литров 4-цилиндров със 140 и 160 к.с.
Топмоделът е пълен хибрид с 200 к.с., който обаче се предлага и в малко по-немощен вариант със 160 к.с. Някои версии могат да бъдат оборудвани опционално с четири завиващи колела и автоматична трансмисия CVT. Засега повече детайли не са известни.
ИЗВОД
Дирк Бранке
(Почти) всичко е ново при този компактен SUV на Renault: дизайн, задвижване, мултимедия. Дори името е променено. Новият Austral изглежда добре и предлага модерна техника. Любопитни сме, как ще се представи на теста./ autobild.bg

 

RELATED ARTICLES

Most Popular