Friday, May 3, 2024
HomeРегионПетричИмот от над 18 дка в Петрич отваря възможност за ново производство...

Имот от над 18 дка в Петрич отваря възможност за ново производство и фотоволтаична централа

Нова възможност за инвестиция в Югозападна България се открива с продажбата на голям промишлен имот в гр. Петрич. „Агенция за събиране на вземания“ ЕАД представя на потенциални купувачи три съседни промишлени имота. Терените са с обща площ 18 521 кв. м и върху два от тях има сгради с общо 3493 кв. м застроена площ, както и бетонен постамент. Имотите се продават в съвкупност, предаде Investor.

Терените са равни, намират се непосредствено до жп линия и до тях има достъп от две посоки – изток и юг. Те са част от Промишлена зона – Петрич, намират се на ул. „Струма“ и са бивша база на ДСО Стройрайон Петрич. В тях е била изградена фабрика за производство на прокатно желязо, крепежни елементи и мрежи.  На територията на общината се кръстосват коридор № 4, свързващ Северна Европа (заедно с придунавските страни) с Южна Европа, и международното трасе, паралелно на коридор №8, от Албания, Македония, през община Петрич за Гърция до Бяло море.

Терените дават широко поле за избор на бъдещия собственик – те могат да се превърнат в производствена или логистична база, складове с ТИР-паркинг, като само на 30 км са граничните пунктове Кулата към Гърция и Златарево за Северна Македония. Терените са изключително подходящи и за изграждане на фотоволтаична централа. За мястото има предоставена мощност 1 800 кВт.

Област Благоевград, където се намират имотите, е сред регионите с добро икономическо развитие, според последното изследване на Института за пазарна икономика (ИПИ). По отношение на местните данъци и такси за областта положението също е оценено като много добро, както и демографията и инвестициите в икономиката. В сравнение с други области пазарът на труда също е в по-благоприятно положение.

Имотите в Петрич се продават в  резултат от производство по несъстоятелност на дружеството „КА ИВ ПИ“ ЕООД.

Търгът ще се проведе на 21 октомври, петък.

RELATED ARTICLES

Most Popular