Wednesday, May 1, 2024
HomeРегионГоце ДелчевНужни са 16 000 евро за операция на млада жена от Брезница

Нужни са 16 000 евро за операция на млада жена от Брезница

Ученици от Буково и Горно Дряново събраха над 6 000 лв. на благотворителни базари

Жители от общините Гоце Делчев и Гърмен са обединени в кауза за набиране на средства за операция на млада жена. Семейството на 27-годишната Сибел Аян от село Брезница има нужда от подкрепа, за да бъдат събрани необходимите за лечението й 16 000 евро.

Хора от Краище, Буково, Брезница, Дебрен, Рибново, Горно Дряново, Лъжница и Рудозем са се включили в акцията, чрез различни благотворителни прояви, съобщават от фейсбук страницата на с.Краище. Ученици от  ОУ “Иван Вазов” в село Буково организираха благотворителен базар пред входа на училището, разделяйки се с любимите си играчки и предмети в подкрепа на Сибел, а техните родители донесоха домашно приготвени ястия. Базарът протече в рамките на 120 минути, в които хората от селото се включиха в инициативата. Децата успяха да съберат 3 160 лева, а ръководството на училището благодари на своите възпитаници и им пожела да останат завинаги пример за добро.

Трогателен жест направиха и учениците от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в гърменското село Горно Дряново. Те организираха благотворителен базар, на който за часове събраха над 3 000 лева. Операцията на Сибел Аян е планувана за четвъртък, а хората от региона са впрегнали усилия да съберат необходимата сума преди заминаването й към клиниката в Турция. Всеки, който желае да помогне, може да се свърже с кмета на гоцеделчевското село Брезница – Иса Сакали.

RELATED ARTICLES

Most Popular