Wednesday, May 8, 2024
HomeСпортЙордан Боздански-Зико е новият директор на ДЮШ Вихрен

Йордан Боздански-Зико е новият директор на ДЮШ Вихрен

Йордан Боздански е новият директор на ДЮШ на Вихрен Сандански и  ще бъде и главен методист и скаут на отбора от Сандански. Зико,както е наричан от феновете в цялата страна, в последните няколко години работеше и живееше в Испания.

Играл е за Пирин (Благоевград), Вихрен, Пирин (Гоце Делчев), Септември (Симитли), Етникос (Пирея, Гърция), в отбори от Испания и Северна Македония. В „А“ група има 209 мача и 51 гола. Финалист за купата на страната през 1994 г. с Пирин (Бл).

За купата на УЕФА има 2 мача за Пирин (Бл). Има 1 мач за „А“ националния отбор и 9 мача за младежкия национален тим. Бивш помощник-треньор на Пирин (Бл) и старши треньор на Македонска слава и Вихрен.

От  декември 2005 г.става старши треньор на Пирин (ГД), където постига впечатляващи резултати и за двата сезона, в които води отбора, се превръща в треньор номер едно на клуба.

През лятото на 2007година Йордан Боздански напуска Пирин (ГД) и застава начело на Велбъжд(Кюстендил). По-късно той поема закъсалия Свиленград 1921. Боздански вдига на крака „митничарите“, откъдето си тръгва в края на есенния полусезон.

От декември 2012 година поема отбора на Пирин (Бл). След като отборът не успява да влезе в професионалния футбол е освободени от юни 2013 г. е Директор на детско-юношеската школа на Пирин (Бл).

През януари 2014 година поема отбора от елитната „А“ Група ПФК Пирин (Гоце Делчев).

Боздански разполага с лиценз ПРО УЕФА.

Назначаването на Йордан Боздански е поредният силен ход на ръководството на Вихрен,след изключително амбициозната селекция през тази зима, стягайки се за влизане на мъжкия отбор във Втора професионална лига от следващото първенство.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular