Saturday, May 4, 2024
HomeБизнесКак да изберем верижен трактор за максимална мощност и продуктивност на полето?

Как да изберем верижен трактор за максимална мощност и продуктивност на полето?

Задавали ли сте си някога въпроса как фермерите опазват почвата и нейното плодородие? Отговорът на този въпрос е комплексен и доста сложен.

Някои производители избират да прилагат консервационни практики за обработване на терените, други изцяло сменят технологията на полето, избирайки по-щадящи и екологични практики. Трети залагат на покривни култури. А четвърти опазват почвата чрез техниката, която избират.

Верижните трактори са част от решението при проблеми с почвеното уплътняване и преуплътняване, водещо до намаляване на плодородието. Но в същото време този тип техника е изключително производителна и продуктивна в полеви условия.

Всъщност тези машини имат по-голямо сцепление от колесните трактори. Именно затова теглителната сила на този тип техника е значително по-голяма от тази на колесните модели машини.

Благодарение на верижното задвижване се намалява налягането върху почвата, което води до уплътняването и преуплътняването на почвения слой. С други думи когато машината е оборудвана с вериги, теглото на трактора се разпределя върху голяма като размери площ, което води до точно това намалено налягане.

Също така се увеличава теглителната сила и се удължава прозореца на провеждане на земеделските мероприятия.

Как да изберем техника за максимална продуктивност на полето?

Изборът на правилната селскостопанска техника може да бъде труден, затова винаги е най-добре да се доверите на професионалистите в сектора.

Американският производител на земеделска техника Case IH е един от основните лидери при верижните трактори, като зад гърба си има над 20 години опит в създаването и усъвършенстването на своята модерна и иновативна верижна технология.

Официалният вносител на марката в България е Titan Machinery, които предлагат широко портфолио от мощни модели верижни машини за всякакви терени. Най-популярните серии са Quadtrac и Rowtrac.

От 2020 г. Case IH все още държи лидерското място в класацията за най-мощен сериен трактор в света със своето бижу –  Quadtrac 620. С максимална мощност до 692 к.с., този трактор е световен флагман и образец за мощност и върхова продуктивност.

Винаги при избора на трактор имайте предвид и характеристиките на своето стопанство.

Защо да изберем верижен пред колесен модел?

  • Просто е – залагайки на верижен трактор, фермерите си гарантират много по-широк прозорец за провеждане на различните полеви мероприятие. Всичко това благодарение на тяхната изключителна проходимост.
  • Друг позитив е, че заради това, че машината е тежкотоварна, нямате опасност от затъване дори и при преовлажнени почви.
  • Също така заради гумените вериги, този тип техника има по-добро сцепление с повърхността, което увеличава теглителната сила и повишава производителността.
  • Относно комфорта – при този тип техника също е помислено за оператора и е налична просторна и функционална кабина.
  • Не на последно място е и икономическата ефективност от притежаването на верижна машина. Този тип техника намалява значително разходите за гориво и по този начин гарантират икономия в стопанството.

Всичко от което имате нужда

След като имате цялата тази информация, вече спокойно може да разгледате онлайн каталога на Titan Machinery. В него лесно и бързо можете да откриете своята нова машина и то само с няколко клика. Възползвайте се и от специалните оферти за селскостопански машини втора ръка.

Свържете се още сега с експертите от Titan Machinery и те ще отговорят на всеки Ваш въпрос. Също така, благодарение на тази статия, имате възможност да получите персонална оферта за най-подходящия верижен трактор, който да е съобразен с Вашите конкретни нужди.

Изпратите онлайн запитване или потърсите Titan Machinery на кратък телефон *4040

RELATED ARTICLES

Most Popular