Отмениха бедственото положение в Трън

Отменено е бедственото положение в град Трън. То беше обявено на 11 януари, когато вследствие на обилните валежи от дъжд и снеготопенето река Ерма излезе от коритото си и причини наводнения на територията на общината.

По същото време бе обявено бедствено положение и в общините Перник и Радомир.Към момента продължава работата по установяване на щетите в Трънско. Кметът Цветислава Цветкова заяви, че общината ще разчита на помощ от държавата.

От възстановяване се нуждае мостът над река Ерма в квартал „Мурговица“. Припомняме, че съоръжението бе залято от придошлите води на Ерма, а кварталът остана отцепен от града в продължение на часове. Мостът е компрометиран и движението на камиони по него е спряно.

Стана ясно още, че водите са отнесли пешеходния мост над река Ябланица в село Банкя, който е част от екопътеката. В парк “Ждрелото” е необходимо да се изгради допълнително брегово съоръжение, да се подмени осветлението и част от монтираното оборудване на територията му. Компроментирана е част от подпорна стена на ул. “Александър Стамболийски” в Трън, а на ул. „Денчо Знеполски” е изградена временна дига.

Снимка: Анита Гълъбова