Saturday, May 4, 2024
HomeРегионКметове от Югозапада настояват в декларация за пускане на движението през тунел...

Кметове от Югозапада настояват в декларация за пускане на движението през тунел “Железница”

Кметовете на шест общини от област Благоевград  изпратиха декларация до служебното правителство и Националното сдружение на общините,  с която  подкрепят предложението на регионалното министерство за  пускане на едното платно  на автомагистрала “Струма” и едната тръба на новия тунел “Железница”, и настояват решението на проблема да  не се отлага.

Макар и от различни политически семейства кметовете на Сандански, Петрич, Струмяни, Кресна, Симитли и  Благоевград са обединени в  искането си за бързо решаване на  проблема  в отсечката между Благоевград и Симитли , където са най-големите задръствания  по международната пътна артерия, а участъците  на автомагистралата не са довършени заради двете свлачища  преди и след  тунел “Железница”, който е почти готов.

“Вие знаете, че особено петък, събота, неделя и когато е най-натовареният трафик, то е някакво бедствие точно в тази си част, която е на излизане от Банско, Симитли до Благоевград, така че там може да се чака с часове. Имаме очакването да се работи в тази посока”, заяви кметът на Петрич, Димитър Бръчков.

На 22 август регионалният министър Иван Шишков назначи работна група от експерти, която в 10-дневен срок трябваше да  излезе със становище по предложението да се направи временна организация на движението  по лявото платно на  магистралата и дясната тръба на тунела, в посока “Кулата”, докато се работи по  за укрепването на свлачищата. От  пресцентъра на министерството  заявиха, че докладът се очаква идната седмица.

RELATED ARTICLES

Most Popular