Saturday, May 4, 2024
HomeРегионДупницаПоложиха първия камък за новата сграда на архиерейското наместничество в Дупница

Положиха първия камък за новата сграда на архиерейското наместничество в Дупница

Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, положи първия камък на новата сграда на архиерейското наместничество в Дупница, съобщиха оттам.

Новата сграда ще бъде на един етаж с четири канцеларии. Предвидено е да бъде изградено и неделно училище. Същинското строителство се очаква да започне в края на месеца.

Старата постройка, изградена преди почти 160 години, ще бъде съборена и на нейно място ще бъде построена основната сграда на архиерейското наместничество.

„Крайно време беше строителството да започне – старата сграда се руши. Новата ще бъде изградена непосредствено до сегашната, на мястото, където в момента се приготвят курбаните. Строителството е възложено на фирма „Меридиан”, а проектът е подарък от арх. Даниела Владимирова и нейния съпруг Венцислав”, каза архиерейският наместник Георги Паликарски.

Средствата за строителството са от дарения на храма “Св. Георги Победоносец”, има уверения, че строежът  ще бъде подпомогнат и от Софийската митрополия.

Преди това, Белоградчишкият епископ и викарий на Софийска митрополия епископ Поликарп отслужи неделната служба в катедралния храм с участието на около десетина свещеници от Дупнишка духовна околия. На тържествената литургия за дякон бе ръкоположен отец Стефан от София.

RELATED ARTICLES

Most Popular