Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаКрадци източват гориво от тирове на неосветени паркинги, докато шофьорите спят

Крадци източват гориво от тирове на неосветени паркинги, докато шофьорите спят

Едно от рисковите места е край Дупница

Нагли кражби на гориво от тирове, докато шофьорите спят в кабините. Това се случва ежедневно на неосветените паркинги у нас, оплакват се шофьори. От бранша настояват за по-добри условия на местата за почивка край пътя – да са осветени, да имат тоалетни – да отговарят на европейските стандарти.

Крадците на гориво са все по-сръчни, бързи и нагли. За минути могат да източат целия резервоар на камиона. Това се случило и на професионалния шофьор Александър Стамболийски. След дълъг курс в Европа той спрял за почивка на паркинг край Плевен:

“Много набързо с един голям маркуч и помпа и резервоара остана празен, просто за броени минути.”

Уморен след хилядите изминати километри Стамболийски не ги усетил изобщо:

“Всъщност се усетих на другия ден, когато се събудих. Няма как иначе да разбере човек. Следите оставени поавтомобила, счупените капачки на резервоарите, извадените сонди от самия резервоар. Крадците са се ошлайфали толкова, че почти безшумно действат. Още повече спомага и това, че всичко се случва в тъмната част на денонощието, неосветените паркинги, т. нар. „паркинги“ всъщност помагат много за това нещо.”

На Кирил Иванов му се случило същото, но на паркинга на АМ “Струма” край Дупница.

“Много често се случва това нещо на Дупница, на паркинга след тунела. “Имаше между Великден и Гергьовден във форумите на нас шофьорите това нещо си го пишем. Те се случват и навън, не са само тука, но въпроса е, че паркингите не са осветени”, разказа той пред БНТ.

През април за кражба на гориво от паркинг край Дупница са задържани трима мъже от Перник. Повечето такива случаи, обаче, не се разкриват. А шофьорите у нас от години настояват за по-добри условия за почивка на паркингите у нас.

На магистрала “Струма” край Петрич и Сандански се намират единствените у нас паркинги, където има наистина добри условия, споделят шофьорите – осветени, чисти, охраняеми, със собствени санитарни възли. Предвижда се в Кресненското дефиле да бъдат изградени още две такива площадки за почивка.

RELATED ARTICLES

Most Popular