Sunday, May 5, 2024
HomeРегионГоце ДелчевКрупен обир: Крадци задигнаха 200 000 лв. от къща в село Огняново

Крупен обир: Крадци задигнаха 200 000 лв. от къща в село Огняново

На 09.01.2024 г. в Районно управление-Гоце Делчев от жител на село Огняново е съобщено, че между 16:00 часа и 21:30 часа на същата дата от къща, находяща се в землището на село Огняново е извършена кражба на сумата от около 200 000 лв., като в жилището е проникнато през отворен прозорец.

Стойността на нанесените щети е в процес на установяване. Уведомена е компетентната прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Парите са били откраднати от къща, която се намира в местност край селото, където наблизо има и други стопански постройки. Там всъщност е базата на строителната фирма на Албен Господев и негов съдружник. Именно от находящия се там  офис  са задигнати 200 000 лева.

Фирмата се занимава с добив на инертни материали, бетонов център и др. Обектът няма физическа охрана. Теренът е ограден, но оградата не е представлявала сериозен проблем за крадците.

“Това са основно фирмени пари, но има и мои лични. Исках да купя машина за фирмата. Надявам се полицията да открие извършителите на кражбата”, коментира пред „24 часа“ съсобственикът А. Господев.

Предполага се, че крадците са имали информатор.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular