Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионБлагоевградКурбан по специална рецепта раздадоха за Гергьовден край Докатичево

Курбан по специална рецепта раздадоха за Гергьовден край Докатичево

Приятели, близки и роднини от община Симитли се събраха на голям курбан край храм „Св. Великомъченица Неделя“ в Докатичево, за да почетат в аванс празника на един от най-старите храмове в община Симитли – „Св. Георги“, намиращ се в селото.
Тъй като тази година Гергьовден (6 май) се пада в петък и трябва да се яде постно, с разрешение на отец Спас Веселински, организаторите на курбана изместиха датата и се събраха по-рано. Отец Велизар Голев отслужи водосвет за здраве и благослови храната.
За празника Георги Марински и Зорка Топчийска дариха две животни, които бяха приготвени по специална рецепта за всички, събрали се на курбана. С вкусни гозби и много веселие близки и приятели си пожелаха да бъдат здрави и закриляни от Св. Георги, както и да продължават да бъдат заедно и да си помагат.
Също така на 8-ми май от 12.00 часа на кръстовището на ул. Комсомолски и ул. Стара Планина ще има курбан за здраве на махалата. Всички желаещи съседи от тези и съседни улици могат да се запишат в магазина ”При Байката” до 6-ти май.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular