Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаКюстендил и Дупница с най-много заболели, 15 души са изписани

Кюстендил и Дупница с най-много заболели, 15 души са изписани

  • Кметът Методи Чимев отмени празнуването на златни сватби

Новозаразени с Ковид-19 през изминалите 24 часа има в общините Кюстендил, Дупница, Сапарева баня и Кочериново, съобщават от Областния кризисен щаб. Общо положителните случаи в областта са 66, като в двете най-големи общини Кюстендил и Дупница отново има най-висок брой заболели от инфекцията – съответно 37 и 25 лица. По два нови случая има в общините Сапарева баня и Кочериново. Взетите за изследване проби са общо 102, уточняват от РЗИ.

Изписани са шестима излекувани от Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ – град Дупница. В отделението ще останат за лечение 22-ма пациенти, като от тях 8 са в сравнително стабилно общо състояние, а 14 души са в тежко. От по-тежките случаи шест лица са на кислородна терапия.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница към момента са хоспитализирани 19 души. Един от пациентите продължава да бъде интубиран и в крайно тежко състояние, 13 лица са на кислородна терапия. Петима души са в сравнително стабилно общо състояние и предстои изписване на част от тях.

Хоспитализираните за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил към момента са 66. Един от пациентите е все още интубиран и в критично състояние. Десет души са в по-тежко състояние, останалите пациенти са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние. В четвъртък са изписани 9 човека.

Починали са двама души от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания – това са мъже на 59 г. и на 60 г.

От пресцентъра на община Дупница съобщиха, че тази година поради усложнената епидемиологична обстановка, свързана с COVID-19, няма да има тържествено честване на златни и диамантени сватби, което всяка година се организира от община Дупница. Семействата, които честват юбилей, все пак ще бъдат почетени от кмета на общината инж. Методи Чимев, като им бъдат изпратени грамоти и плакети за 50- и 60-годишните си юбилеи. Всяка година тържественото подновяване на обетите се извършваше в Деня на християнското семейство.

Диамантените сватби тази година са 16, а златните са 103.

Припомняме, че в триажния кабинет на Дупница бяха доставени 800 бързи антигенни теста. За времето от пристигането им в 14 часа в сряда до края на деня са използвани над 150 от тях. Това е втора партида, която осигури общината от РЗИ, след като с отварянето на триажа бяха осигурени 200.

RELATED ARTICLES

Most Popular