Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупница„Меридиан” отново ще чисти улиците от снега в Дупнишка община

„Меридиан” отново ще чисти улиците от снега в Дупнишка община

„Меридиан“ ЕООД  ще чисти пътищата и улиците в община Дупница и през тази зима. Дружеството печели обществената поръчка, за която се конкурира с „Мега инвест – холд” на Цветан Цветанов. Офертата на „Меридиан” е 151,22 лв./км. Прогнозната стойност на поръчката, обявена от общината, е 228 000 лв., цените са без ДДС. Поръчката е разделена на 3 обособени позиции. Това са поддържане на уличната мрежа в града /78,2 км/, поддържане на общинската извънградска улична мрежа в населените места, включително и гробищните паркове, с дължина 85 км, и поддържане на републиканските пътища в чертите на града, чиято дължина е 8,387 км, като сумите са съответно –125 000 лв., до 95 000 лв. и до 8000 лв.

В обществената поръчка е заложено обезопасяване на пътищата против хлъзгане чрез разпръскване на минерални материали и химически вещества. И за този сезон се предвижда почистване от снега на основни улици в града. В поръчката са включени улиците „Велико Търново“, „Цар Симеон Велики“, „Георги Икономов“, „Патриарх Евтимий“, „Св. Иван Рилски“, „Булаир“, „Кокиче“, „Метоха“, „Цар Освободител“ и „Орлинска“. Проводимостта на всички пътни трасета трябва да се осигурява, като се спазват приоритетите до 6 часа от започване на снеговалежа и до 1 час след приключването му. Фирма „Меридиан”, чийто собственик е дупнишкият строителен предприемач Илиан Миланов, се ангажира със снегопочистването в общината в последните няколко години.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Защо Дупнишката управа никога зимата не почиства ул. Ген. Георги Тодоров. Това е основната артерия за пешеходците и майките с количка за този район. Поне троара да се опесъчава.

Comments are closed.

Most Popular