Wednesday, May 1, 2024
HomeСкоростиЛидерът на Китай с нова лимузина

Лидерът на Китай с нова лимузина

Президентът на Китай – Си Цзин Пин, има нова лимузина, с която прие военния парад по случай 70-годишнината на страната си. От нея държавният глава поздрави близо 15 000 войници, които преминаха марширувайки през площада.


Новата лимузина е модел Hongqi L9. Името на марката се превежда като “Червено знаме”, а производството на луксозните лимузини е дело на концерна FAW. Според информациите за колата, които към момента са оскъдни, тя се задвижва от V12 двигател с обем 6,0 литра. Дължината на автомобила е 6,4 метра, като той е бронирана. Мощността на мотора е около 480 к.с.

В сравнение със своя предшественик Hongqi HQE, новата лимузина е сменила рамната си конструкция и е изградена на носещо шаси. Променени са пропорциите, а салонът е напълно но. На външен вид автомобилът прилича на Hongqi HQE, който е от 2009 г., но екстериорът му е разработен на нова. Така колата е с увеличено междуосие, нова конструкция на резервоара, ниско разположени прагове и различен наклон на челното стъкло.

 

Напълно променен е и салонът на Hongqi L9, който е направен в стила на седана L5. Всички аналогови клавиши са отстъпили място на сензори, а традиционните прибори са заменени от цифров панел.

За визитите си в чужбина китайският лидер използва друга лимузина – Hongqi N501. За нея липсва информация, но местните медии твърдят, че тя е проектирана на базата на удължената версия на предишното Audi A6. Под капака на бронираната версия е поставен 4,0-литров V8, разработен на основата на двигател на Toyota.

 

Източник: topgear.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular