Thursday, May 2, 2024
HomeРегионПетричЛокомотив победи като гост Долно Осеново с 2:1

Локомотив победи като гост Долно Осеново с 2:1

На стадиона в Крупник се игра мачът от 18 кръг за първенството на областна група Струма-1 между 5-тшя във временното класиране отбор на Долно Осеново и временния водач Локомотив Дамяница. Амбициите на старши треньора на домакините Лъчезар Чобанов бяха да дерайлира Локомотив, но това така и не се осъществи. Първият гол в срещата бе във вратата на домакините, след като в 15-та минута при центриране в наказателното поле на Долно Осеново защитата сякаш заспа и Дани Христов с крак изпрати топката неспасяемо в мрежата за 0:1. Футболистите на домакините заиграха на по-високи обороти, търсейки промяна на резултата, но отборът на Локомотив беше много добре подреден. В 41-ва минута при контраатака на домакините, подета от Браян Марков, последният видя свободния Кристиян Крушовски, който от 20 метра изпрати топката неспасяемо в мрежата на противниковия страж за 1:1. При този резултата футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка.

През второто полувреме мачът стана още по-интересен. Футболистите на двата тима търсеха начин за промяна на резултата. В 55-та минута главният съдия Благой Манов отсъди дузпа в полза на домакините за спъване на Кристиян Крушовски. Потърпевшият изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратаря на гостите, но той улови кълбото и резултата се запази. В 70-та минута при образцова контраатака на гостите Георги Надеждев проби защитата на домакините и изпрати топката в мрежата за 1:2.

След мача играещият старши треньор на Долно Осеново Лъчезар Чобанов сподели, че резултата е нереален на база показаната игра на терена. Така от осем поредни мача отборът на Долно Осеново претърпя първа загуба.

От ръководството на Локомотив Дамяница изразиха задоволство от играта на техните футболисти, като споделиха ,че при по-точен мерник на Георги Дончев,  Йордан Харизанов  и Георги Надеждев са могли да стигнат до по-убедителна победа срещу отбора на Долно Осеново.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular