Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаЛюбомир Георгиев оглави ПГ „Христо Ботев“ в Дупница

Любомир Георгиев оглави ПГ „Христо Ботев“ в Дупница

Новият директор ще работи за конкурентна образователна среда и по-добра база в учебното заведение

Любомир Георгиев е новият директор на ПГ „Христо Ботев“ в Дупница.  Георгиев встъпва в длъжност на 12 март, след като спечели конкурса за заемане на длъжността, в който участва и назначената временно на поста Гергана Миленкова.

Намеренията на новия директор са да създаде конкурентна образователна среда в учебното заведение, така че завършващите да намират реализация на пазара на труда. Ще работи, за подобряване на материалната база и привличане и задържане на завършващите основното си образование в Дупница, които сега  напускат града.

„Най-важното е в училището да има конкурентна образователна среда, силен образователен процес, при който след завършването учениците да са способни да се реализират на българския и европейския пазар на труда. Това ще се случи, ако спечелим родителите и децата и вдигнем нивото на гимназията“, каза Любомир Георгиев.

Сред задачите, които си е поставил новоназначеният директор, е създаване в училището на по-добра материална база – обособяване на STEM пространство, кабинети по различни предмети, отговарящи на съвременните изисквания, библиотека, интерактивна библиотека и др. За целта ще се кандидатства с проекти по европейските програми.

„Занимавам се с колективен спорт – бейзбол, и държа да има разбирателство. Аз самият имам добри отношения с всички в училището. Човек може да постигне добри неща с добро, с лошо не се получава. А в момента в нашето общество има разделение, в нашата сфера също  – ученици застават срещу учители, учители срещу ученици, деца срещу родители и обратното, родители срещу учители, учители срещу родители. Това трябва да бъде преодоляно, за да вървим напред“, коментира новият директор.

Любомир Георгиев.Той е завършил Националната спортна академия. В момента е учител по физическо възпитание и спорт в ПГ „Христо Ботев“.

 

През 2012 г. е отличен с приза „Будител на годината“ в Дупница. Освен преподавател е и успешен треньор по бейзбол. Като такъв има големи заслуги за успехите на националния отбор по бейзбол. Награждаван е като треньор на годината на церемонии „Спортист на годината в Дупница“.

Работи и като фитнес инструктор. През 2018 г. за  известно време беше общински съветник в Дупница от ЕНП.

 

Анелия Йорданова спечели конкурса за директор на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“

Анелия Йорданова ще продължи да е директор на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Дупница. Тя остава на поста, след като спечели конкурса за заемане на длъжността, на която бе назначена временно преди около две години. Освен Йорданова, в конкурса участва и Ани Вакъвчиева – учител в същото учебно заведение.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular