Wednesday, May 1, 2024
HomeСпортЧетата на Иван Редовски превзе два пъти Пирин (Гоце Делчев)

Четата на Иван Редовски превзе два пъти Пирин (Гоце Делчев)

Балкан постигна успех с 2:0 над Пирин (Гоце Делчев) в среща от 19-ия кръг на Югозападната Трета лига – Група А. Традиционно домакините поздравиха гостите със стихотворение за Ботевград, рецитирано от Велислав от школата на Балкан.

Първата част на срещата бе равностойна, като футболистите на Пирин (Гоце Делчев) играеха прибрано отзад и разчитаха напред на контраатаки. На три пъти футболистите на домакините обстрелваха вратаря на Пирин, но не бяха точни. Това беше причина двата отбора да се приберат на почивка при нулево равенство.

През втората част на срещата домакините заиграха на много високи обороти, търсейки начин за отбелязване на гол в противниковата врата. В 58-ма минута при една от контраатаките Здравко Атанасов уцели страничната греда зад вратаря Иван Димитров. Три минути по-късно при поредна атака на Балкан Здравко Атанасов с топовен шут изпрати топката в мрежата зад Иван Димитров за 1:0. Четири минути преди края на срещата след центриране от пряк свободен удар в наказателното поле на Пирин (Гоце Делчев) след отлично центриране на Павел Петков Иван Алексиев с глава простреля вратаря за 2:0.

С тази победа отборът на Балкан запазва третата си позиция в таблицата с 37 точки. В следващия кръг ще почива по програма. Отборът на Пирин (ГД) остава на последното място с 6 точки.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular