Friday, May 3, 2024
HomeРегионДупницаМарек отнесе Балкан с 4:1 и се утвърди в челото на таблицата

Марек отнесе Балкан с 4:1 и се утвърди в челото на таблицата

Ташко СУЛЬОТОВ

В мач от 16-ия кръг на Югозападната Трета лига на стадион „Бончук” в град Дупница се срещнаха отборите на местния  Марек и Балкан (Ботевград).

Срещата започна добре за отбора на домакините, в 3-та минута след изпълнение на ъглов удар топката бе избита от защитата на гостите, попадна у Александър Близнаков, който отново центрира в наказателното поле на Балкан и включилият се Боян Стойнев с глава изпрати топката неспасяемо в мрежата на вратаря Слави Матин за 1:0. Получи се неочаквано отпускане в отбора на дупничани. При бърза контраатака на гостите Калоян Бонев в 26-та минута изравни за 1:1. От този момент нататък футболистите на Марек вдигнаха оборотите и търсеха отбелязване на нов гол в противниковата врата.

В 37-мата минута след центриране отляво на Георги Божилов топката срещна ръката на Емил Ангелов и главният съдия Димитър Димитров отсъди дузпа, която Александър Близнаков превърна в гол за 2:1. Пет минути по-късно след центриране вратарят на Балкан сгреши, не успя да изрита добре топката, в резултат на което тя попадна у техния централен защитник, кълбото отиде у Росен Йорданов, той продължи посоката към Николай Ганчев, а последният в движение го изпрати във вратата на Матин за 3:1.

През втората част на срещата отново по-добре на терена стояха футболистите на Марек, но и ботевградчани имаха своите шансове, като бродираха интересни контраатаки. На два пъти вратарят на домакините Пламен Младенов се справи отлично с отправените топки от страна на нападателите на Балкан. В 80-та минута и гредата помогна на дупнишкия тим след удар от малък ъгъл на резервата Николай Миков. Последният гол в мача домакините падна в 83-та минута. Тогава Веселин Любомиров открадна топката от средата на терена, насочи я по десния фланг към Александър Близнаков, последва отлично центриране към Анжело Кючуков, който от няколко метра изпрати топката неспасяемо във вратата на Слави Матин за 4:1. В самия край на срещата удар на Веселин Любомиров срещна гредата зад стража на гостите.

След мача наставникът на Марек Танчо Калпаков сподели следното: „Стана добър мач срещу един от водещите отбори в групата – Балкан (Ботевград). Доминирахме и владеехме топката през по-голямата част на срещата и заслужено спечелихме трите точки, които ни оставиха на върха на таблицата. В неделя, 27 ноември, от 12.30 часа на стадион „Бончук“ ще приемем елитния Локомотив (Пловдив) в мач от 1/16 фаза на Сезам Купа на България”.

Марек: Пламен Младенов, Радослав Михалков (78 – Стивън Ангелов), Боян Стойнев, Александър Башлиев, Иван Калайджийски, Димитър Илиев, Александър Близнаков, Георги Божилов (56 – Милен Иванов), Веселин Любомиров, Николай Ганчев, Росен Йорданов (71- Анжело Кючуков)

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular