Айвън Ангелов и Илия Карапетров напуснаха Беласица

Ташко СУЛЬОТОВ

На тренировката, проведена в петък на стадиона в село Марикостиново, не се появиха с колегите си атакуващият халф Айвън Ангелов и нападателят Илия Карапетров. Както е известно, и двамата по два пъти обличаха фланелката на мъжкия отбор на ОФК Беласица.

Карапетров беше привлечен, когато официален управител на клуба беше Венко Папалюгов, но се намери начин да се разделят с него, както и с още куб класни футболисти по онова време. Ангелов пък опита късмета си в Локомотив (Пловдив), като премина и зимната подготовка преди една година, и след като видя, че не може да намери място в основния състав, се завърна отново в Беласица, където беше постоянен титуляр по време на официалните срещи на отбора през настоящата 2022 г.

Илия Карапетров загуби титулярното си място, след като бяха привлечени куп футболисти по препоръка на сегашния селекционер Георги Петров.

Управителят на ОФК Беласица Ивайло Хаджигаев преди два дни сподели, че се носят слухове за проявен интерес от страна на някои клубове извън Петрич към футболисти от мъжкия отбор, но не спомена имена, защото не е имало нищо официално поне пред него. Сега изведнъж за Айвън Ангелов се споменава, че към него проявяват интерес първодивизионните отбори Пирин (Благоевград) и Спартак (Варна) и втородивизионния Дунав (Русе). Упоменава се, че раздялата става по взаимно съгласие.

Всеизвестно е, че за да стигнеш до трансферния пазар, трябва да имаш футболни качества. За израстването на Айвън Ангелов са изразходвани немалко средства на клуба, а в същия момент без да се проявява финансов иск Георги Петров (по известни причини) освобождава футболиста. Докога ще продължава тази практика в Беласица, след като е известно, че и преди една година бяха трансферирани футболисти от мъжкия тим в други отбори от страната и в чужбина, и отново нито лев в касата му. Докога ще продължава тази порочна практика и има ли орган, който може да спре своеволията на нелегитимния ръководител на футбола в Петрич Георги Петров…