Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионДупница„Мерцедес” от 1951 година спечели голямата награда на Третия ретро парад на...

„Мерцедес” от 1951 година спечели голямата награда на Третия ретро парад на автомобили в Дупница

  • Колекционери и любители от цяла България с гордост показваха своите возила на площад „Свобода”

    Столичанинът Петър Сотиров спечели голямата награда на кмета на община Дупница Методи Чимев на Третия ретро парад на автомобили. Неговият „Мерцедес-Бенц 170 S/W” впечатли както журито, така и дупничани. Колата е модел от 1936 година, но е произведена през 1951-ва и бе една от най-старите на събитието. Собственикът сподели, че е започнал да я реставрира още като дете и е продължил веднага, след като е излязъл от казармата. Мерцедесът е 1800 кубика, 52 конски сили, но по думите на Петър Сотиров в момента върви по магистралата със 100-120 километра в час без никакъв проблем.

    Големият победител  – „Мерцедес-Бенц 170 S/W”

    Колекционери и любители от цяла България с гордост показваха своите возила, които събраха погледите на минаващите по централния площад „Свобода”.
    Сред паркираните коли можеха да се видят „Мерцедес”, БМВ, „Кадилак”, „Линкълн”, „Фиат”, „Пежо”, „Москвич”, „Лада”, „Волга” и др.
    Час след откриването на парада беше дадено началото и на изложба на макети на ретро класически автомобили в мащаб 1:12, 1:18 и 1:24. Експозицията бе подредена във фоайето на сградата на общината и също предизвика голям интерес.

    Очаквайте подробности в утрешния брой

RELATED ARTICLES

Most Popular