Friday, May 10, 2024
HomeБизнесОбщина Сапарева баня продава парцел за хотел в Паничище за 161 650...

Община Сапарева баня продава парцел за хотел в Паничище за 161 650 лв.

Дават под наем 6 места за павилиони

 

Процедури за отдаване под наем и продажба на общински имоти стартират в Сапарева баня, става ясно от докладна записка на кмета Калин Гелев до местния парламент.

След провеждане на публично оповестени конкурси на наематели ще бъдат дадени пет имота в град Сапарева баня и един в село Паничище, предназначени за поставяне на преместваеми търговски обекти (павилиони).

За продажба е предвиден парцел за хотелски комплекс в Паничище, за който ще се проведе публичен търг с тайно наддаване.

Първите три терена са части от имоти в горска територия в местността Рила в Сапарева баня. Това са обекти с номера 5, 6 и 7, всеки с площ 12 кв. м. Те са включени в схема за поставяне на преместваеми търговски обекти и ще бъдат дадени под наем за 5 години. На терените следва да бъдат разположени преместваеми обекти за търговия с хранителни стоки – сладолед и/или пакетирани захарни изделия. Има изискване преместваемите обекти, които ще бъдат разположени съгласно одобрена от гл. архитект проектна документация и разрешение за поставяне, да са унифицирани като силует, с вид „павилион”, параметри – 12 кв.м, и материал: дърво за външно фасадно оформление.

Другите два терена са обекти №2 и №3 в парка в Сапарева баня, всеки с площ 8,00 кв.м. Те също ще бъдат дадени под наем за 5 години. Изискването е на тези терени да бъдат разположени преместваеми обекти за търговия с хранителни стоки – сладолед и/или пакетирани захарни изделия, сувенири и/или произведения на занаятите и изкуствата. Другото условие е на терените да бъдат разположени преместваеми обекти, унифицирани като силует, вид „павилион”, параметри – 8 кв.м, и материал: дърво за външно фасадно оформление, съгласно одобрена от гл. архитект проектна документация и разрешение за поставяне.

Теренът в курорта Паничище е част от имот – публична общинска собственост, а именно – уширение за паркинг. Включен е в тазгодишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост и в изготвена схема за поставяне на преместваеми търговски обекти, одобрена от гл. архитект на общината. Този обект ще бъде предоставен под наем след  публичен търг или публично оповестен конкурс за срок до 10 години.

 

Към парцела в Паничище, за който ще се проведе търг за продажба, вече е проявен инвестиционен интерес. В общината е постъпило заявление за закупуване от Атанас Иванов Динев от Сапарева баня. Имотът е с площ 2054 кв.м и също фигурира в годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост. Пазарната му оценка е 161 650 лв. без ДДС, изготвена от лицензиран оценител – инж. Димитър Митов, Предстои Общинският съвет да вземе решение за започването на процедурите и да определи началната цена за наддаване. Заседанието, на което ще бъдат взети решения по предложенията, е в четвъртък, 25 март.

 

Юлиянa КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular