Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПерникМиньор постигна важна победа над Дунав

Миньор постигна важна победа над Дунав

Миньор (Перник) спечели с 2:0 домакинството си на Дунав и се съвзе след тройката, която получи от Литекс преди седмица. Този път “чуковете” предрешиха бързо изхода на срещата и не дадоха голям шанс на футболистите на Людмил Киров, предаде Спортал.
До 15-ата минута перничани поведоха с 2:0, с което де факто срещата беше решена. Борис Тютюков даде аванс на домакините в седмата минута, а скоро след това Методи Костов увеличи преднината на “жълто-черните”. Така Миньор спечели три точки и се изкачи в класирането.

„Имаше всичко, от гол вкаран почти от съблекалнята и втори такъв реализиран до 15-та минута на мача, две греди във вратата на противника, няколко пропуснати положения, които можеха да направят резултатът-класически, спорни решения на главния съдия, жълти картони и много хъс…
Ама от този, за който мечтае всеки миньорец. Мечта на всички е да гледат футбол, игран с огромно желание и себераздаване.
Днес, футболът бе точно такъв. Поздравления за нашите футболисти за сърцатата игра и за това, че ни оставиха без дъх от първата до последната минута. Тежкото финансово състояние на клубът и апелът за по-голяма посещаемост, с оглед възможността да го подпомогнем със закупуването на билети е останал нечут.
За всички присъстващи остава радостта от видяното и удоволствието да бъдеш част от този клуб в тежки времена“, написаха на фен страницата на клуба Миньорци Перник.

RELATED ARTICLES

Most Popular