Sunday, May 5, 2024
HomeРегионПетричПрекаленото самочувствие и лошият терен в Симитли не позволиха Беласица да запише...

Прекаленото самочувствие и лошият терен в Симитли не позволиха Беласица да запише поредна победа

Ташко СУЛЬОТОВ
На стадион „Арена Симитли“ се игра мачът от 14-и кръг за първенството на Втора професионална лига между отборите на ОФК Беласица (Петрич) и ПФК Марица (Пловдив). Срещата предложи много битка и по-малко техничен футбол. Лошият терен, особено на места, не позволи на двата отбора да разгърнат потенциала си и ги затрудни, като те често разчитаха на дълги топки. Срещата бе равностойна, с няколко интересни ситуации пред двете врати, като по-интересно бе второто полуврееме.
В тима на „Марица“ имаше множество контузени състезатели, както и наказани, което направи окомплектоването на състава изключително трудно. Наказани за този мач бяха Илиян Йорданов и Радослав Апостолов, наказан бе и самият треньор на отбора Николай Димитров. Контузени бяха защитниците Йордан Пейчинов и Мартин Лазов, а в хода на мача контузии получиха Христиан Димитров и Петър Атанасов. За домакините поради наказания мача пропуснаха Куфре Ета и Валентин Костов.
Марица имаше три добри положения за гол. Първо Веселин Марчев центрира от корнер на втора греда, вратарят Кирил Георгиев излезе да боксира, но не уцели топката, която попадна у капитана Валери Домовчийски, който с глава насочи кълбото, но то премина буквално на милиметри от целта. По-късно, при друго центриране отляво на Симеон Вешев, Веселин Марчев засече с глава, но топката отново премина на сантиметри встрани. В края на мача Милен Танчев бе изведен зад защитата с дълга топка, надбяга защитника до него и излезе срещу вратаря, но точно преди да нанесе удар топката бе отклонена от бабуна на терена и не се стигна до завършващ удар. Домакините имаха няколко добри удара с глава, както и от дистанция, но не всички бяха точни. Илия Николов отрази всички останали, които бяха в рамките на вратата му и не допусна попадение в мрежата си.
Така Беласица остава на четвърта позиция с актив от 24 точки, а отборът на Марица е на 8-мо място с 19 точки.

След мача мнения дадоха:

Ивайло Хаджигаев, управител на ОФК Беласица:
„Влязохме в мача със самочувствие заради получените резултати до момента и почетното място, което заемаме в таблицата. По време на двубоя владеехме топката, но атаките ни така и не можаха да се развият по подобаващ начин, водещ до отбелязване на гол. Теренът беше много лош и не позволяваше футболистите на двата отбора да покажат на какво са способни, за разлика от отличните терени в Плевен и Русе. Гостите се бяха затворили добре отзад и разчитаха напред на контраатаки, където Валери Домовчийски, Петър Атанасов, Веселин Марчев и Станислав Маламов се опитваха да пробият защитата ни за отбелязване на гол, но това не се случи, защото нашите футболисти се бяха подредили добре отзад. На база показаната игра резултата е реален. Вече мислим за мача срещу Созопол”.

Николай Димитров, старши треньор на „Марица” Пловдив:
„Отсъствието ми от резервната скамейка заради наказание, както и на двамата основни футболисти Ради Апостолов и Илиян Йорданов по същите причини, контузените Йордан Пейчинов и Мартин Лазов, както и лошият терен си казаха думата. Губеше се качеството на футбола, не се разрешаваше разиграване на атаките докрай. Според мен и през двете полувремена играта беше равностойна. Ние разчитахме на контраатаки и търсехме начин да излъжем отбора на Беласица, но не се получи. Бяхме се прибрали в половината и не допуснахме отблизо отборът на Беласица да ни атакува. Резултатът е напълно реален. Вече мислим за мача срещу Миньор (Перник)”.

RELATED ARTICLES

Most Popular