Monday, May 6, 2024
HomeРегионБлагоевградМлад баща има спешна нужда от помощ!

Млад баща има спешна нужда от помощ!

Благоевград обединен в борба за живота на Стойчо Кръстев

Млад баща от Благоевград има спешна нужда от помощ. 30-годишният Стойчо Кръстев е с диагноза латерална амиотрофична склероза. Той е баща на 8-месечно момиченце Ана-Мария. За лечението му е необходима голяма сума пари, която е непосилна за неговото семейство. Това съобщават с тревога близките на Кръстев от фейсбук страницата „За помогнем на Стойчо”.Те призовават за съпричастност и човещина в този изключително труден момент.

Преди болестта животът на  Стойчо Кръстев е протичал нормално. Той се радва на семейство, съпруга,  новородено бебе и работа. През месец май започва да усеща слабост в крайниците си, която се усилва във времето. Работещият като таксиметров шофьор постепенно изгубва способността да кара кола, а след това и възможността да се придвижва сам. Болестта му протича твърде бързо и агресивно, като в момента е настанен в отделението по реанимация на болница „Пулс”- Благоевград. Той е със затруднено дишане и невъзможност да се храни самостоятелно. Семейството и близките на Стойчо Кръстев организират спешно набиране на средства  за лечение в чужбина, чрез трансплантация на стволови клетки.

Десетки благотворителни кутии са поставени в различни търговски обекти на територията на област Благоевград. В помощ са се включили пекарни, кафенета, аптеки, хотели и други фирми. Средства за Стойчо  Кръстев се набират и чрез платформата на Фондация Павел Андреев.Принос в кампанията дадоха и от  ФК ”Пирин”, които в неделя организираха благотворителен  аматьорски турнир по футбол. Главният мениджър на ФК Пирин Петър Занев награди финалистите. В надпреварата взеха участие 16 отбора, а шампион стана Окей, който победи с 2:1 на финала Спортист (Падеш).

„Турнирът имаше за цел да помогне с набиране на средста за лечението на нашия съгражданин, който е и част от голямото пиринско семейство – Стойчо Кръстев. ФК Пирин продължава да подкрепя капанията!“, написаха на официалната страница на клуба.
Всеки, който желае да помогне и да дари средства може да го направи с карта PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut

https://pavelandreev.bg/campaign/da-pomognem-na-stoicho

Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG76BUIN95611000711184
BIC: BUINBGSF
Титуляр: ФОНДАЦИЯ ПАВЕЛ АНДРЕЕВ АНДРЕЕВ
Основание: Дарение за Стойчо

 

RELATED ARTICLES

Most Popular