Новата студия на Toyota C-HR Prologue

Със студията C-HR Prologue японците от Toyota ни показват нов SUV в C-сегмента, който трябва да пробие със смел дизайн и хибридно задвижване. Информацията!

Автомобилният салон в Париж през 2014 г. бе първият сигнал, че Toyota се подготвя да пусне нов автомобилен клас в рамките на C-сегмента. Само две години след студията C-HR Concept се появи и серийният автомобил, който не се притесняваше, да прави впечатление. Сега е ред и на ново предизвикателство: как наследникът да бъде още по-впечатляващ?

Отговор ще даде C-HR Prologue – дизайнерска студия, която отново ще изуми феновете на SUV-овете. Дизайнът на актуалния C-HR е създаден в седалището на Toyota за дизайнерски разработки в Южна Франция (ED2), където сега е сътворен и Prologue.

C-HR Prologue с дизайн на муцуна на акула-чук и цветни акценти

За следващото поколение на модела определено е трябвало да има нещо по-специално и по-смело: C-HR Prologue е с големи колела и къси надвеси на каросерията.

Студията се отличава с остри акценти и преливащи линии. Както новия Prius и bZ Compact SUV Concept, C-HR също ще бъде с предница  „акула-чук“ с C-образни фарове.

Освен това C-HR Prologue залага на още един цветен акцент. Освен цветовете черен и сребрист, сега има още един, трети: спойлерът на покрива, задният дифузьор и елементът на долния вентилационен отвор са издържани в жълто.

Освен пълния хибрид, ще има и Plug-in-хибридна версия

Дизайнът на C-HR Prologue все още не е близко до серийния, но все пак ни дава представа за външността на SUV-а. Освен това C-HR ще демонстрира ангажираността на Toyota по отношение на CO2-неутралността. В C-SUV-сегмента, моделът ще предложи широк спектър от електрифицирани задвижвания: допълнително към варианта с пълен хибрид, ще има и Plug-in-хибридна версия./ autobild.bg