Sunday, May 5, 2024
HomeРегионКюстендилМолебен и водосвет за здраве отслужи архимандрит Исаак в параклиса на кюстендилската...

Молебен и водосвет за здраве отслужи архимандрит Исаак в параклиса на кюстендилската болница

Паметта на Св. вмчк Панталеймон бе почетена в кюстендилската болница “Д-р Никола Василиев”, където в чест на светеца е изграден храм-параклис, съобщиха от Архирейското наместничество.
Молебен и водосвет за здраве и благословение на лекарите и медицинския персонал извърши архиерейският наместник архимандрит Исаак, в съслужение с местни духовници.
Архиерейският наместник поздрави присъстващите с празника – денят на Св. вмчк Панталеймон се почита на 27 юли, и им пожела здраве и Божия помощ в работата. Той подари на директора на здравното заведение д-р Александър Величков икона с образа на св. Богородица – Троеручица, а всички присъстващи също са получили малки икони.
Д-р Величков благодари на духовенството за службата в деня на техния покровител, изразявайки надежда, че в бъдеще ще има по-близко сътрудничество между духовенството и лекарския персонал. В храма-параклис на здравното заведение е била отслужена и заупокойна молитва за починалите медицински специалисти в болницата по време на ковид кризата.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular