Козлите от Банско спечелиха с 2:1 срещу Ботев в Ихтиман 

На стадион „Христо Ботев“ в град Ихтиман в мач от 21 кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група А, се срещнаха отборите на местния Ботев и Банско от едноименния град. Тази среща беше поверена на известния с точните си отсъждания на терена главен арбитър Димитър Буров, защото се очакваше двубоят да бъде много оспорван. Само при победа гостите от Банско съхраняваха надеждите си за класиране сред челните  пет в първата фаза на първенството.

Мачът започна с остри атаки пред двете врати, като пропуски за домакините направиха Борислав Балджийски и Богомил Христов, а за гостите Денис Ангелов и Георги Фикийн. Ударите на последните двама бяха спасени с вещина от вратаря на Ботев Филип Димитров. Стражът на гостите Атанас Тъпигьозов също бе на мястото си и бе в основата да не се стигне до отбелязване на гол. Така при нулево равенство футболистите на двата отбора се отправиха на почивка.

Втората част на мача започна с лек превес на гостуващия тим. В 59-та минута след центриране отляво в наказателното поле на домакините Денис Ангелов се оказа най-съобразителен и с крак изненада вратаря на домакините за 0:1. Осем минути по-късно след отлично центриране от корнер на Марио Димитров опитният Боби Хазуров се оказа най-съобразителен и с глава простреля стража Филип Димитров за 0:2. Футболистите на Ботев Ихтиман тръгнаха на щурм да променят резултата, но това им донесе успех само веднъж, като при контраатака се възползваха от колективна грешка на гостите и намалиха на 1:2. От този момент нататък отборът на Банско затвори играта си отзад и разчиташе предимно на контраатаки при възможност. До края на срещата опитите на футболистите за отбелязване на нов гол бяха парирани навреме от гостуващия тим, които бяха много внимателни и обезличиха действията на домакините да стрелят отблизо срещу мрежата на Атанас Тъпигьозов. В този мач играещият старши треньор на Банско  Боби Галчев даде шанс на Боби Ейков, Петър Пенчов,  Никола Халачев и Димитър Стоев да вземат участие в двубоя.

„Доволни съм много от старанието и желанието на футболистите, на които гласувахме доверие в този мач. Знаехме, че в Ихтиман се играе много трудно, защото тимът разполага с много добри и опитни футболисти, със стаж в професионалния футбол. Редно е да се отбележи отличното съдийство на Димитър Буров, който за нас е един от най-големите, имайки предвид точността и спазването на правилника на терена без да се съобразява кои и къде играят. Вече мислим за мача срещу Сливнишки герой, който ще изиграем в Банско”, споделиха от треньорския щаб на ФК Банско Тийм.

Ташко СУЛЬОТОВ