Монтираха новите съоръжения за игра в двора на Спортното училище в Самоков

Монтирани са новите съоръжения на детската площадка в двора на Спортното училище в Самоков.

Площадката се изгражда на мястото на съществуващата, южно от хотел „Арена”. Новото съоръжение ще бъде много по-богато на различни уреди, които ще са подходящи и за по-малки деца.

Отделно от това, ще има много по-голям капацитет, което ще позволи ползването му от повече малчугани. Уредите вече са доставени са монтирани на оформените пространства. Изградена е цялостна вертикална планировка с подходи и алеи. Предстои да се направи ударопоглъщаща настилка, която е част от изискванията за безопасност към съоръженията. Освен детски съоръжения, ще бъде поставена и площадка – шахматна дъска с големи фигури. Ще има и нови места за сядане. В близост се намира още една детска площадка, която бе монтирана наскоро, но тя е за малки деца.

С изграждането на детски съоръжения, фитнес площадка, площадка за стрийт фитнес, пъмб трак за велосипеди и съществуващите игрища за футбол, мини футбол и тенис на корт, дворът на спортното училище се превръща в атрактивно място за спорт и развлечение, заявиха от общинската администрация.