Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионПерникМътна вода потече в Кралев дол, негодна е за пиене

Мътна вода потече в Кралев дол, негодна е за пиене

Авария остави без топло пернишки квартал

Водата в пернишкото село Кралев дол е мътна и не е годна за пиене, съобщиха от ВиК-Перник. Село Кралев дол се водоснабдява от местни водоизточници. Заради обилните валежи от онзи ден водата е силно замътена и не е годна за пиене.

Почти кална вода влиза в резервоара, каза управителят на ВиК Борислав Иванов. До нормализиране на ситуацията се препоръчва водата да бъде използвана само за битови нужди.

Заради замътяване временно е била спряна водата и в селата Рударци и Драгичево. Двете населени места получават питейна вода от Владайския канал.

Пречиствателната станция, която е на територията на село Рударци, не смогвала да я пречисти, което налагало спиране на водоподаването. То вече е възстановено, каза Иванов.

Припомняме, че във вторник без парно и топла вода останаха  жителите на кв. “Тева” в Перник, съобщиха от “Топлофикация”. Топлоподаването бе спряно заради голяма авария на топлопровода, което налага износеният участък да бъде подменен. Аварията стана в района на кръстовището при квартала.

RELATED ARTICLES

Most Popular